Sojový salát se sýrem a zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sójové kostky , nudličky či plátky
    • vývar dle návodu, nebo koření a bylinky dle chuti
    • 1
      ks cibule větší
    • 120
      g tvrdý sýr Gouda, Eidam...
    • 200
      g nakládané okurky cca
    • 80
      g naložené papriky nebo kozí rohy
    • lák z okurek nebo paprik
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce olej
  • Dále dle chuti
    • sojanéza nebo majonéza
    • rajčata
    • červená paprika
    • žampiony
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy.
2
K pokrájenému sojovému masu přidáme na drobno pokrájený tvrdý sýr, okurky, papriky a cibuli. Vše zakápneme olejem, osolíme, opepříme a dle chuti můžeme, pokud jsme nepoužili například pikantní kozí rohy, přidat i trochu chilli nebo pokrájenou feferonku.

RADA: Jak krájet cibuli?

3
Salát dochutíme lákem z okurek nebo paprik (vše dle vlastní chuti), promícháme a dáme do chladna proležet alespoň na dvě hodiny nebo přes noc.
4
Kdo chce a kdo má rád majonézové saláty, může do salátu vmíchat dle chuti majonézu nebo sojanézu, kterou můžeme dochutit hořčicí.

RADA: Jak udělat domácí majonézu?

5
Salát můžeme připravit i s čerstvou zeleninou, kterou nastavíme část okurek a paprik. Dobrá jsou drobně krájená rajčata a papriky, kdy rajčata dáme do salátu až téměř před podáváním. Kdo rád žampiony, může použít jak čerstvé, tak i sterilované.
6
Podáváme samostatně, s čerstvým pečivem, ke grilovanému masu...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: