Šnečci s celerem a nivou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lenjah

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • 0,5
      ks celer
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g sýr
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Půlku středně velkého celeru očistíme, rozkrojíme na 2-3 kousky a povaříme do měkka v osolené vodě. Necháme vychladnout a mezitím nastrouháme Nivu a jakýkoliv tvrdý sýr dle chuti.
2
Listové těsto rozválíme na asi 2-3 mm tenký plát. Na hrubém struhadle nastrouháme vychladlý celer a rozprostřeme na celý plát těsta. Poté rovnoměrně posypeme nastrouhanou Nivou. Překryjeme potravinovou folií a válečkem několikrát přejedeme, aby se náplň srovnala a lehce zatlačila do těsta. Poté plát těsta rozdělíme na dvě poloviny a srolujeme po delší straně do dvou roládek o průměru cca 5-6 cm. Dáme na chvilku do lednice zatuhnout. Rozpálíme troubu zhruba na 200°C.
3
Na plech položíme pečičí papír a roládky rozkrájíme na 2 cm široké plátky, upravíme do kulatého tvaru a klademe je na pečící papír, přičemž necháme mezi jednotlivými kolečky trochu větší rozestupy, protože šnečci nabydou při pečení na objemu.
4
Na závěr dáme na každého šnečka malou hromádku strouhaného sýru. Pečeme cca 20-30 minut do růžova. Voňavá a rychlá chuťovka!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.