Smetanové brambůrky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory
    • 1
      ks pórek
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g sýr
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g šunkový salám v celku
    • sádlo jiný tuk podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrajíme na středně velké kostky. Pórek omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, salám na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a lehce na něm orestujeme pórek a salám, až to začne dostatečně vonět, pak vypneme hořák a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali 2 vajíčka se solí a pepřem.
2
Do vymazaného pekáčku dáme tak polovinu brambor, zalijeme směsí a nakonec zase brambory. Dáme péct tak na 20 min. pak vyndáme a posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem a ještě chvíli pečeme, podle toho jakou kdo má rád kůrčičku. Vhodný je k tomu kompot i salát.

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    5. 3. 2007 09:20

    Do tzv. francouzských brambor se nedává šlehačka. Tyto jsou šlehačkou vylepšené.

  • jana Nesvadbová
    jana Nesvadbová |

    5. 3. 2007 08:58

    že by francouzské brambory