Smažená játra po čínsku

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nakrájíme na tenké plátky (lépe se krájí pokud je dáme na chvíli do mrazáku). Rozmícháme solamyl s vodou na kašičku, přidáme játra a promícháme aby se játra obalila. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme játra a za stálého míchání smažíme na silném ohni. Až se kousky jater od sebe oddělí, přidáme na kolečka nakrájený pórek, koření a na plátky nakrájený česnek.
2
Směs mícháme a ještě chvíli smažíme. Po přidání pórku asi tak ještě 5 minut. Hodí se k rýži, nebo k opečeným bramborám, stačí i kousek dobrého chleba.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sofiee
    Sofiee |

    2. 12. 2010 19:41

    Recept jsem vyzkoušela. Výsledek byl fajn, ale asi jsem to přehnala se solamylem, protože takový ten sosík okolo měl poměrně zajímavou konzistenci. Jinak mně i přítelovi chutnalo. :)

  • Monika Krausova
    Monika Krausova |

    1. 9. 2008 12:47

    nahradila jsem misto solamylu, chlebovou mouku:) ale uzasny.... diky za recept!

  • Jiří Vymětal
    Jiří Vymětal |

    22. 9. 2007 11:11

    Soňo ,Solamyl je obyčejný bramborový škrob.

  • paulusova sona
    paulusova sona |

    14. 2. 2007 13:38

    chci se zeptat pokud nemam solamyl,cim to jde nahradit. nebydlime totiz v crdekuji

  • Anonym
    Anonym |

    31. 1. 2006 11:25

    Výýýýýýýýýýýýýýýtečné!

  • Jiří Vymětal
    Jiří Vymětal |

    10. 2. 2005 20:15

    Miluji tyhle pokrmy. Doporučuji i jednodužší, ale skvělou verzi: Kolik g jater, tolik g cibule(místo pórku) na kolečka, na 300g jater aspoň 6 lžic sojovky,česnek, vegeta, cukr stejný,postup stejný, bez zázvoru a kmínu. Jedině s chlebem !!!

Abecední seznam: