Sladký rohlík

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 28 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.
2
Z trocha mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé a elastické těsto. Necháme 1 1/2 hod odpočinout, dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíčky. Necháme na plechu nakynou a před pečením potíráme vajíčkem a sypeme mákem. Nepečeme v páře.
3
Z uvedené dávky vyrobíme 45 ks po 30 g, 28 ks po 50 g. Rohlík uděláme z delší točenky ohnutím do rohlíku.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mák Margarín Sůl Sušené mléko Vejce Voda

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    22. 5. 2007 09:12

    přetužit tady znamená znovu přemísit.

  • uursik
    uursik |

    17. 1. 2007 17:31

    prosím, vysvětlíte mi, jak přetužíme těsto? Vytužit třeba tvaroh to znám, ale těsto to nevím. Děkuji.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: