Sladký bylinkový sorbet

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 75
      g moučkový cukr
    • 275
      ml voda
    • 50
      ml máta nebo meduňka, pelargonie či rozmarýn - lístky
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr nasypte na pánev a přidejte vodu. Přiveďte do varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte nasekané bylinky, zamíchejte a odstavte. Nechte 20-30 minut louhovat. Není-li sirup dostatečně aromatický, přiveďte ho znovu do varu a nechte bylinky ještě 15 minut louhovat. Přidejte citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Dejte na 2-3 hodiny do mrazničky. Když je sorbet napůl zmrazený, ušlehejte z bílků pevný sníh a vmíchejte do sorbetu. Sorbet vraťte do mrazničky.
2
Podávejte v poháru a ozdobte bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 3. 2006 12:51

    Meduňky mívám 8 "kopců", bude příjemná změna, díky:-)

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    17. 3. 2006 09:32

    Zajímavé,dělám také sorbet bazalkovolimetkový.Je výborný.Toto zkusím.