Sekaná pečeně s ovčím sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks houska z předešlého dne
    • mléko 200-250ml
    • 1
      ks cibule větší
    • mletá sladká paprika -dle chuti
    • 1
      ks česnek -stroužek
    • 2
      ks vejce
    • 800
      g mleté maso -MIX
    • sůl a pepř
    • 100
      g červená paprika
    • 200
      g ovčí sýr
    • 1
      lžíce olivy -bez pecek,nasekané
    • 100
      ml bílé víno
    • 100
      ml zeleninový vývar (voda)
    • 80
      ml smetana
    • 1
      hrst petrželová nať -nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housky pokrájíme, namočíme do mléka, vymačkáme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí, česnekem, vejci a mletým masem. Osolíme, opepříme, ochutíme sladkou paprikou. Na fólii vyválíme ze směsi obdélníkový plát.
2
Pokrájený sýr smícháme s petrželkou, olivami, jemně pokrájenou paprikou, osolíme (nemusíme), opepříme, zamícháme a vložíme doprostřed masa a zabalíme do šišky pomocí fólie.
3
Šišku přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. Během pečení podléváme vínem s troškou vody, ke konci pečení výpek zjemníme smetanou.
4
Podáváme pokrájené na plátky na talířích se smetanovou omáčkou. Dobré s bramborovou přílohou i s dušenou mrkví.
5
* Pokud máme obavy z prasknutí sekané, můžeme místo fólie použít alobal, ve kterém prvních 20 minut sekanou předpečeme, pak sundáme a dopečeme podle postupu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: