Schválený vydatný salát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těsto na bramboráky brambory, majoránka, sůl, pepř, kmín, česnek, vejce, mouka, uzenina
    • 1
      ks čínské zelí
    • 1
      ks ledový salát
    • 4
      ks vejce
    • 6
      ks cherry rajčátka
    • 2
      ks paprika zelená a žlutá
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce tatarská omáčka nebo jogurt, lučina, zakysaná smetana, apod.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Usmažíme bramboráky a dáme do tepla. Zelí, salát a papriky nakrájíme na nudličky, rajčata a vejce pokrájíme na měsíčky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou - promícháme. Před podáváním do každé porce natrháme bramboráky cca 2 kusy, můžeme na vrch zakápnout tatarkou, já si dávám většinou kopeček lučiny nebo zakysané smetany, zbytek rodiny samozřejmě tatarku.

Komentáře k receptu

  • englicka
    englicka |

    12. 1. 2007 21:37

    ano je ale nepolévá se olejem ,bramborák se pouze vloží do hotového salátu,ale vždyť je to přeci jedno ne??:o))každý má něco jiného co mu chutí a co ne,nerada dělám rozbroje:o))a je zbytečné se dohadovat..mě to chutná a hotovo:o)))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    12. 1. 2007 19:21

    Moje maminka dělaal něco podobného-bramborák musel být smažený nejlépe na sádle a pak ho natrhala ještě horký do směsice salátu,rajčat a paprik,ale už bez jakéhokoliv oleje či tatarky,jen my,jako děti jsme do něj vždy navalili hromadu kečupu a moc nám to chutnalo.Dnes už nějak nemám odvahu tento"bramborákový" salát dělat,jelikož by rodina bohužel asi nesouhlasila s takovou kombinací..:o))

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    12. 1. 2007 19:09

    Tím prostředním anonymem jsem já, zapomněla jsem se podepsat.

  • Hedvika
    Hedvika |

    12. 1. 2007 18:07

    Markétko,ten olej tam opravdu je,anonym má pravdu,přece v tom salátu.Nějak je tam toho moc.Smažení na oleji + salát s olejem a ještě nějaká smetánka?UF.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    12. 1. 2007 16:12

    kde jste se dočetl milí anonyme, že se na něj lije olej???já tam teda nic takového nepsala.pěkný den všem anonymům,.kritiku psát umíte ale podepsat se to ne co??

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 23:06

    Studený bramborák klidně, ale dávat na něj ještě olej a tatarku nebo lučinu či smetanu, to určitě ne. Už tak je tučný dost a dost.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 15:36

    Vražedná možná, ale dobrá a kdo nechce nemusí to jíst.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 10:02

    Kombinace bramboráku s tatarkou je přímo vražedná a měly by být na to paragrafy. Ta troška zeleniny už to nezachrání.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    9. 1. 2007 17:30

    klasické bramboráky jím jen k uzenému se zelím.Od té doby co jsem vytvořila toto ho jinak už nesním:o))

  • Martin Valový
    Martin Valový |

    8. 1. 2007 19:20

    Přesně tak, na bramborák natřít česnek, zarolovat a se salátem je to 1 báseň ...

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    8. 1. 2007 13:25

    Markéto,já mám ráda křupavé bramboráky,já bych si dala ten určitě výborný salát radši zvlášť.