Salát z červeného zelí II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg červené zelí
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 0,5
      l voda
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červené zelí nakrouháme na robotu na nudličky, dáme do hrnce zalijeme vodou a octem a asi 10 minut necháme přejít varem. Zelí scedíme, necháme zchladnout a mezitím si kysanou smetanu smícháme s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
2
Do vychladlého zelí vmícháme jemně krájenou cibuli a ochucenou kysanou smetanu. Necháme proležet v lednici a můžeme podávat jako přílohu k sekané nebo jakémukoliv masu nebo jen s tmavým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MARIE
    MARIE |

    12. 9. 2014 12:28

    MOC DOBRÉ, BUDU DĚLAT TENTO RECEPT ČASTĚJI.

  • Teera Čtvrtek
    Teera Čtvrtek |

    11. 1. 2014 19:51

    perfektní :-)

  • Helena K.
    Helena K. |

    22. 1. 2008 22:23

    Bezvadný,neznala jsem,díky Věruško.Dávám 1