Sachrův dort III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 8
      ks vejce
    • 135
      g máslo
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 8
      g kakao
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 125
      g tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme postupně mouku s kakaem a práškem do pečiva,potom zlehka přidáváme sníh z bílků. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a pečeme asi 30 min. při 170 °C. Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme meruňkovou marmeládou, přiklopíme a polijeme čokoládovou polevou. Polevu připravíme tak, že rozpustíme čokoládu na vaření v jedné polovině 100% tuku.

Komentáře k receptu

  • Marsí
    Marsí |

    31. 1. 2008 09:43

    Janko Remková, já si naznačím na ještě ne zcela zatuhlé polevě řezy, jak budu dort krájet a na každý kousek pak namaluju bílou čokoládovou polevou cikcaky nebo velký houslový klíč...-))

  • Jana Ehnes
    Jana Ehnes |

    30. 1. 2008 18:27

    Sachruv dort se opravdu nijak nezdobi. Ja delam polevu z jedne cokolady na vareni (200 g), kterou rozpustim v 125 g ztuzeneho tuku, zamicham tam 2 lzice holandskeho kakaa. Aby se poleva pri krajeni nelamala, pridavam tekutou smetanu ke slehani (30 %) - asi tak 4 polevkove lzice, delam to od oka, musite si to samy(i) vyzkouset, poleva najednou rychle zhoustne a ztmavne.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    30. 1. 2008 12:03

    Ta tuková poleva,no,nevím,ze zkušenosti vím,že čokoláda zbělá.Zkusil někdy někdo čokoládu na vaření (tu menší) rozmíchat ve 3 lžících mléka,které zahříváme na ohni?Samozřejmě,více čokolády,více mléka. JanaA žádné jiné zdobení?Jen marmeláda do korpusu?Ale asi každý dle svého uvážení,já to určitě budu chtít zkusit,zdá se to být jednoduché.Jana