Sachrdort od Rakusaku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh. Utřeme máslo se žloutky a poté přidáme cukr a třeme dál. Rozehřejeme čokoládu s trochou másla na pánvi (nebo ve vodní lázni). Pote smícháme čokoládu se směsí z másla. Přidáme mouku a kypřící prášek (předem promícháme) a trochu (max.1/2 kávového šálku) vody a promícháme. Nakonec přidáme sníh a lehce zamícháme. Dáme těsto do předem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme asi na 200 stupňů 1 hodinu (po 1/2 hodině překryjeme alobalem. Vyzkoušíme jestli je dort upečený. Vychladlý korpus rozkrojíme na 2 poloviny. Potřeme marmeládou. Vršek lehce také potřeme marmeládou (jen slabou vrstvu). Rozehřejeme čokoládu s máslem na pokrytí a plejeme jím dort.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hořká čokoláda Marmeláda Máslo Mouka Prášek do pečiva Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: