Rizoto jinak a rychle

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jesterka86

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rýže
    • 400
      g rybí file
    • 1
      ks pórek střední
    • 1
      stroužek česnek malý
    • 1
      ks zelená paprika malá
    • 4
      lžíce kokos
    • mléko
    • máslo
    • tuk
    • 1
      balení arašídy v kokosovém mléce
    • 1
      hrst kari lístky malá
    • 2
      lžička zázvor
    • 1
      hrst mořské řasy
    • chilli
    • sůl
    • glutaman nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V troše mléka svaříme kokos a lžičku zázvoru.
2
Na pánvičce opražíme na tuku rýži do lehce zlatova, přelijeme svařeným mlékem s kokosem. Nezakryté na mírném ohni necháme probublávat.
3
Ve vedlejším kastrole na másle zeleninu, kari lístky, oříšky a filé, lžičku zázvoru a špetku chilli. Dusíme do měkka.
4
Filé se rozpadne, pokud ne, pomůžeme mu k tomu. Po cca 15 minutách bude rýže skoro měkká s odpařenou tekutinou = vmícháme do rybozeleninové směsi a necháme dojít.
5
Řasy mezitím spaříme, necháme vyloužit, scedíme, propláchneme a popř. nasekáme. Vmícháme do rizota.
6
Kdo má rád, může zvýraznit chuť špetkou glutamanu

Komentáře k receptu

  • Pavla Lotová
    Pavla Lotová |

    15. 10. 2007 07:55

    Jak mužeš na troše mléka nechat probublávat 400 gr rýže?

  • Jitka
    Jitka |

    11. 7. 2007 09:02

    fujtajxl