• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rebarborový cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový cheesecake

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Korpus
    • 120
      g sušenky
    • 4
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 3
      lžíce cukr
  • Tvarohová náplň
    • 3
      ks měkký tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr
    • 100
      g bílá čokoláda
  • Rebarborová náplň
    • 300
      g rebarbora
    • 120
      g cukr
    • 4
      lžíce pomerančový džus
    • potravinářské barvivo červené - volitelné
  • Zdobení
    • cukr krystal
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
V malém hrnci povařte rebarboru, cukr a pomerančový džus. Vařte na mírném ohni dokud rebarbora nezměkne, směs trochu nezhoustne a pak ji rozmixujte a nechte vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo přizpůsobte množství ingrediencí a čas pečení. Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy. Stěny potřete máslem a vysypte cukrem krystal.
3
Sušenky rozdrťte a smíchejte s cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem. Zpracujte prsty a natlačte na dno formy v rovnoměrné vrstvě. Dobře upěchujte. Pečte asi 7 minut na 180°C.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

4
Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty část tvarohové náplně. Pak přidejte několik lžic rebarbory, pak další část tvarohu a opakujte dokud nespotřebujete tvaroh, zakončete rebarborou. Pak opatrně protáhněte nůž skrz náplně, aby se mírně promísily. Z rebarbory si nechte asi 2 lžíce na závěrečné dozdobení. Pečte cca 40min na 170 °C - dokud střed není pevný.
5
Až dort vychladne, smíchejte zakysanku s cukrem, potřete jím povrch dortu, lžičkou udělejte "ťupky" a párátkem vytvořte požadovaný vzor. Nechte ztuhnout v lednici.

RADA: Tipy na další vynikající dorty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr Cukr krystal Hladká mouka Měkký tvaroh Pomerančový džus Potravinářské barvivo Rebarbora Rozpuštěné máslo Sušenky Vejce Zakysaná smetana

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Maková bábovka

Maková bábovka

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

53
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
38
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
29
Kuřecí stehna po Řecku
Kuřecí stehna po Řecku
28
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
  • Recepty.cz
  • Rebarborový cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact