Rajčatovo-okurkový salát na francouzský způsob

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme okurku, rozkrojíme ji podélně na polovinu a lžičkou vyškrábeme semínka. Škrabkou nakrájíme okurku na dlouhé tenké pásky. Pásky vložíme do misky spolu se lžící octa, lžičkou soli a cukru. Necháme v ledničce odležet. Mezitím si připravíme ostatní složky salátu. Cibuli nakrájíme velmi najemno, rajčata na kostičky. Přidáme lžíci kapar, lžíci dijonské hořčice, lžičku soli, 3 lžíce olivového oleje, lžíci octa a po 2 lžících od každé z hrubě nasekaných bylinek. Vymačkáme přebytečnou vodu z okurek a přidáme k ostatním ingrediencím. Dobře promícháme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • verča
    verča |

    21. 6. 2008 11:38

    Musím pochválit tento vynikající recept!! Jsem začátečník, ale naše rodinka si potrpí na saláty, tak jsem chtěla udělat okurkový "trochu jinak" je naprosto fantastický!!! Dávám 1* :o)

  • Martina
    Martina |

    19. 10. 2007 21:27

    Áno môžem, len potvrdiť, šalát je vynikajúci, v súčastnosti žijeme v Pariži, takže prísady ako dijonská horčica boli originál a šalát je vynikajúci.Ďakujem

  • katrk
    katrk |

    19. 10. 2007 19:09

    Opravdová delikatesa, hlavne ta hořtice tomu dodá šmak. Okurky jsem sice nevydlabala, to mi přišlo na naší rodinu moc přepychové, ale výsledek byl nadočekávání!!! díky