Punčové řezy

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček pudinkový prášek vanilkový nebo jahoda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,8
      hrnek olej
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička jedlá soda
    • hnědý rum na pokapání upečeného moučníku
    • rybízová marmeláda
  • Poleva
    • 10
      lžíce hnědý rum
    • 10
      lžíce citronová šťáva
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30-45 min. Těsto musí mít zlatavou barvu. Ihned po upečení sejmeme z papíru, položíme na větší desku nebo vál a pokapeme rumem.
2
Po schladnutí v půlce prokrojíme, potřeme rybízovou marmeládou, přiložíme druhou část a potřeme celé tenkou vrstvou marmelády i ze stran. (Pokud nemáme menší plech, můžeme péct i na běžném černém plechu, v tom případě moučník neprokrojíme, ale rozřízneme ne půlky, půlku natřeme marmeládou, druhou půlkou přiklopíme.)
3
Umícháme si polevu z rumu, citronové šťávy a moučkového cukru tak, aby byla hladká, lesklá a nebyla moc řídká. Rovnoměrně rozetřeme na moučník ze všech stran a necháme zaschnout. Nejlepší je nechat do druhého dne zaležet a krájet velkým, navlhčeným nožem na řezy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pepe
    pepe |

    30. 3. 2014 15:29

    tak hnusnej punčak jsem ještě nežral běž se lečit jestly tak pečeš a ještě to tady davaš na internet

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    5. 3. 2007 08:28

    Z tzv. punčáků, které jsem zkoušela, mi tenhle přišel nejlepší. A to jsem ho ani - čistě z lenosti - nerozkrajovala a tu rybízovou marmošku jsem šoupla do polevy z citrónu a rumu. To jahodové kefírové mléko je bezva nápad. Jo a tím jak je mléko sladké, tak se může klidně ubrat sypaný cukr!

  • Iva B
    Iva B |

    28. 2. 2007 23:32

    Moucnik chutnal i vonel jako puncove rezy (manzel si pochutnal), ale bohuzel nevypadal. Mohlo to ovsem byt pekarkou, nikoliv receptem. Nejvetsi problem byl, ze se ne a ne upect - nakonec jsem ho delala hodinu a ctvrt, protoze byl uvnitr porad syrovy. Kefirove mleko je fajn napad, hrozne pekne to voni pri peceni i chutna. Urcite to zkusim znova, snad budu tentokrat uspesnejsi.

  • Lucie Harcová
    Lucie Harcová |

    2. 10. 2006 17:42

    Tímto se všem , kterým se díky mojí nepozornosti punč nepovedl, velice omlouvám, samozřejmě musí do těsta přijít olej a to 3/4 hrnku, tímto prosím o opravu v receptu. Jinak rumu se nebát, pokapat hojně, krásně se vsákne a díky polevě z cukru, citronu a rumu chutná jako pravý punčák.

  • Honza Červenka
    Honza Červenka |

    27. 11. 2005 16:31

    Ahoj Lucko.Recept jsem si vytiskl a v co nejbližší době se do toho pustím.Doufám,že se mi to povede.

  • Eva P
    Eva P |

    10. 10. 2005 17:05

    ahoj, tak nevim, jestli se mi to povedlo tak jak ma, byla jsem totiz omezena mnozstvim rumu, tak by me zajimalo, kolik ho do tech rezu nakapete, ja to mela dost suche, zkusila jsem to jeste druhy den prolit puncem, docela to uslo, ale myslim ze to mohlo byt mnohem lepsijo a jeste jsem chtela napsat ze pri 150 stupnich jsem to mela uz za 15 minut upečené

  • Eva Němcová
    Eva Němcová |

    9. 6. 2005 16:08

    Milá Zuzanko, řezy jsem upekla, byly moc dobré, ale připadalo mi divné, že tam není žádný tuk a tak jsem tam přidala 1 hrnek oleje.Napište má tam být nebo opravdu nemá?

  • Zuzana Kovářová
    Zuzana Kovářová |

    23. 9. 2004 12:54

    Ahoj Lucko, dostala jsem tip na tve puncove rezy,tak jsem si to vytiskla a v co nejblizsi dobe se do nich pustim!!!snad dubou tak dobre jako ty tve?!ochutnala jsem je na JPB!tak se mej krasne,ahoj Zuzka

Abecední seznam: