Punčové ořechy

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mila Veselá

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ořechy
    • 250
      g vlašské ořechy mleté
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      ks bílek
  • Punčová náplň
    • 100
      g dětské piškoty pomleté
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • citronová šťáva
    • marmeláda trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něho po lžících zašleháme cukr a vmícháme ořechy. Lžičkou namáčenou ve studené vodě děláme na plech s pečícím papírem hromádky velké asi jako polovina ořechu. Pečeme velmi zvolna!
2
Půlky ořechů po vychladnutí slepujeme punčovou náplní: máslo utřeme s cukrem a vmícháme pomleté piškoty, rum, citrónovou šťávu a trošku marmelády. Po naplnění punčovou nádivkou ořechy krásně změknou.

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6
    6Verunka 6 |

    21. 12. 2007 12:50

    Jsou super. Dávám za 1.

  • Anna Bzonková
    Anna Bzonková |

    26. 12. 2005 19:28

    Bála jsem se,že budou tvrdé.Ale opravdu krásně změkly a jsou moc dobré.

  • Monika Maurová
    Monika Maurová |

    14. 12. 2005 16:35

    Děkuji moc,už se moc těším až je ochutnáme. Příjemné vánoční svátky

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    14. 12. 2005 08:14

    Moniko, cukru dejte podle chuti, protože piškoty i marmeláda náplň osladí a samotné ořechy jsou také dost sladké. Takže cukru jen na pohodlnější utření másla, stačí 1 kávová lžička. Ale hlavně se řiďte vlastní chutí. Přeji Vám ať se podaří a chutnají.

  • Monika Maurová
    Monika Maurová |

    13. 12. 2005 22:07

    Prosím kolik cukru do náplně,když se máslo utře s cukrem?Děkuji

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    7. 12. 2005 09:48

    Těsto je sněhové, takže formičky by se musely vymazávat a vysypávat a s výsledkem si stejně nejsem jistá. Bylo by to víc pracnější, než je udělat ručně.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 12. 2005 19:24

    Môže sa touto zmesou plniť i formičky na orechy,alebo by to nebolo dobré?

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    7. 10. 2005 18:53

    To znám dělám pravidelně, je výborné

 
 

Další doporučené recepty: