• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pomerančový džem z domácí pekárny
    Napište svůj komentář k receptu

    Pomerančový džem z domácí pekárny

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pomerančový džem z domácí pekárny
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 750
        g pomeranč dužiny z pomerančů + 1 citronu
      • 500
        g cukr
      • gelfix 1:1 (nebo něco podobného, Vitana má Džemfix atd.)

    Postup přípravy receptu

    1
    Citron a pomeranče oloupat, očistit od bílé vrstvičky, rozdělit na dílky a pokrájet na cca 1 cm kousky. Vložit do nádoby pekárničky, přisypat cukr a jeden celý Gelfix, přestože je určen pro 1 kg cukru (ale také pro plný var!). Spustit program marmeláda, nechat proběhnout, ochutnat, případně dosladit nebo dokyselit citronem (já pořidávala ještě citronovou šťávu).
    2
    Horké do skleniček, zavíčkovat, otočit vzhůru nohama, nechat vychladnout. Hotovo. Mazat, papat.
    3
    Z tohoto množství mi vyšly 4 skleničky od majonézy 250 g.
    4
    Poznámka: pokud se blána, která obaluje vlastní stroužek pomeranče, sama odchlipuje a jde odstranit, tak to udělejte, ale nic se neděje, když tam zůstane. V džemu pak budou kousky ovoce vcelku. Citlivější povahy to mohou celé rozmixovat třeba ponorným mixérem, já to nedělala. Na džem jsem použila pomeranče zbylé od vánoc, u kterých hrozilo, že už mi začnou zasychat a přihodila jsem ještě asi 2 stejně postižené mandarinky. Určitě by šel i z grepů. Ztuhl báječně. Příště bych ráda přidala i kousky kůry nakrájené na tenoulinké nudličky, jako jsem to měla u džemu dovezeného z Anglie.
    5
    Recept jsem nevymyslela, ale částečně převzala z Dáma.cz a poupravila podle toho, co jsem měla k dispozici. Pekárnu mám na obsah 1000-1250 g, ale všechno zabralo cca 1/3 nádoby, program Marmeláda u mne trvá 1 hodinu a 20 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Škvarky z domácí pekárny

    Škvarky z domácí pekárny

    Houstičky z domácí pekárny

    Houstičky z domácí pekárny

    Vánočka z domácí pekárny

    Vánočka z domácí pekárny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Hanka
      Hanka | 10. 12. 2012 07:50

      Marmeladu podle tohoto receptu jsem zkusila, bohuzel vubec neztuhla. Mate nekdo radu, co mohlo byt spatne? Pripadne, tip, jak to jeste napravit. Je mi lito marmeladu vyhazovat... Moc diky! Hezke vanoce.

    • ada konjarova
      ada konjarova | 20. 5. 2009 13:55

      anonym je pěknej pitomec ja zkoušela marmelady na plotně amoc se mi nevedly kila cukru astejně byly řidké tady jsem dala 2grepy 1 pomeranč 3 citrony a1jabko a1bananazbytky želirovacich cukru asi300 doplnila na600 cukrem kryst. dala do pekarny mam eta harmony zapla na program džem avysledek 2 kleničky užasné oranžo ružové marmelady skvělénetradiční chuti ještě jednou moc ěkuji za inspiraci dostala jsem pekarnu od ježuldy tak se sni teprve zživám ačumim co vše dovede už se těšim na leto jak budu dělat marm. zletniho ovoce snad bude chutnat itěm mym 4 chlapakum

    • Tereza J.
      Tereza J. | 16. 1. 2008 15:51

      Tarari, ďakujem za radu, vyskúšam to s ním ešte:)))

    • Tarari .
      Tarari . | 16. 1. 2008 12:31

      Terezko, já bych mu dala ještě šanci....Dělá mu dobře pobyt v létě na zahradě, v zimě by měl být v chladnějším prostředí. Myslím, že ještě vyrazí lístečky (přesadila bych ho a prohlédla i kořeny, jestli tam také nejsou nějací paraziti. U bramboříku mi "něco" sežralo kořínky a vypadá to, že se z toho také vzpamatuje.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 15. 1. 2008 14:01

      Tarari, prosím , poraďte, mali sme v triede štepený citrónovník, asi 20 cm vysoký, deti ho dostali od pána, ktorý predával v botanickej záhrade na dni otvorených dverí. Ale sadli na to nejaké parazity, všimla som si to, až keď začali opadávať listy. Postriekala som, parazity sú zlikvidované, ale myslíte, že citrónovník opuká? Či ho mám už len vyhodiť ?

    • Dana L.
      Dana L. | 15. 1. 2008 11:03

      To anonym: jasně anonyme, ale musíš u toho stát a míchat aby se ti to nepřipálilo, zatímco takhle si můžeš hrát s dětma nebo se třeba jít pomilovat s partnerem. Asi by bylo nejlepší, kdybys vyhodil/a friťák, papiňák, sporák a troubu a vůbec všechno a chodil/a jsi do restaurace, to je taky za pár minut. Tvoje poznámky jsou pustá demagogie, tyhle stránky jsou o něčem jiném, esisisišim.

    • Tarari .
      Tarari . | 15. 1. 2008 10:50

      Musím dát jedničku! Je výborný.... Jenom kvůli manželovi jsem použila Sorbit (sladidlo pro diabetiky).

    • Tarari .
      Tarari . | 15. 1. 2008 10:49

      Nedělám si legraci! Je to už stromek 25 let starý, květináč má tak obrovský, že moji dva chlapi s tím mají co dělat, aby ho vynesli na zahradu "vyletnit" a když jsme ho loni dávali do chodby "na zimu" do chodby, tak jsme si chvíli mysleli, že se buď musíme odstěhovat (zabral půlku chodby) nebo že ho věnujeme botanické zahradě. Ale ještě to s ním snad pár let vydržíme....

    • Anonym
      Anonym | 15. 1. 2008 08:54

      Když to vrazím do kastrolu na plotnu, budu to mít hotové za pár minut

    • milena kubikova
      milena kubikova | 14. 1. 2008 18:44

      tarari.....ked ja neviem ci si robite srandu, alebo to ich mate naozaj

    • Tarari .
      Tarari . | 14. 1. 2008 17:28

      Hurá, mám vlastnoručně vypěstované citrony!

    • Jitka Urbánková
      Jitka Urbánková | 14. 1. 2008 15:02

      Anonyme, pokud dáváš kůru z citrusů, stačí omýt v mýdlové vodě a pak velice důkladně opláchnout

    • Dana L.
      Dana L. | 14. 1. 2008 11:04

      Anonyme, o co vám jde? To byste nesměl vůbec jíst citrusové plody, žádné. V receptu přece není že se mají pomeranče do džemu dát i s kůrou! Nebo si myslíte, že třeba dovážená jablka, hrušky apod. nejsou chemicky ošetřená? Kde žijete? Džem vyzkouším, také máme rádi i pomerančový i grapový džem a přitom jsou dost drahé. I mandarinkový může být zajímavý.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 14. 1. 2008 08:50

      celkom casto kupujem dzem z grapefruitov...mame radi jeho horkastu prichut.....raz v nasom slovenskom byte prespaval rodinny priatel a nasiel tento otvoreny dzem v chladnicke. povedal ze nic horsie nejedol a ze sa bal ci nahodou nezjedol nejaku moju pletovu masku. skoro som skapala od smiechu. tento pomarancovy budem rozhodne robievat..vdaka za recept.

    • Anonym
      Anonym | 13. 1. 2008 19:48

      a co chemické ošetření citrusů, jak je to ošetřeno?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Džemy a marmelády Pomerančová
    Zdravě i chutně Ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gelfix Pomeranč
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pomazánka křenová a česneková

    Pomazánka křenová a česneková

    Prošívaná buchta

    Prošívaná buchta

    Houskový knedlík

    Houskový knedlík

    Laskonky pravých Labužníků

    Laskonky pravých Labužníků

    Bábovka s medem, ricottou a jablky

    Bábovka s medem, ricottou a jablky

    Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    Müsli tyčinky II.

    Müsli tyčinky II.

    Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

    Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

    Krkovička s bylinkovým máslem

    Krkovička s bylinkovým máslem

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    35
    Míša řezy
    Míša řezy
    34
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    33
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Koukalová o exmanželovi: Nechtěl mě pustit do naší vily

    Koukalová o exmanželovi: Nechtěl mě pustit do naší vily

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Budou nová opatření zase pro srandu králíkům? Pokud ano, neměla by opozice dovolit nouzový stav

    Budou nová opatření zase pro srandu králíkům? Pokud ano, neměla by opozice dovolit nouzový stav

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    • Recepty.cz
    • Pomerančový džem z domácí pekárny
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí