Pomerančový dezert

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pomeranč
    • pomerančový džus
    • solamyl (bramborový škrob)
    • vanilkový cukr
    • pomerančový likér nebo rum
    • šlehačka
    • vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z pomerančů skrojíme kůru i se slupkou a vyřízneme filátka pomerančové dužniny. Pomerančový džus zahřejeme. V trošce studeného džusu rozmícháme Solamyl a vlijeme do teplého džusu, vznikne řidší omáčka. Ochutíme van. cukrem podle chuti. Chvíli povaříme a stále mícháme. Pak vlijeme likér, vložíme filátka z pomerančů a protřeseme (nemícháme, abychom nevytvořili kaši). Vychladíme.
2
Servírujeme vychlazené ve skleněné misce s kopečkem šlehačky, posypeme hrubě sekanými ořechy (nemusí být).
3
Dobrá je taky kombinace pomerančů a grepů.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.