Polský tvarožník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 6
      ks žloutek
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek rozinky
    • 1
      hrnek vlašské ořechy (Nasekané oříšky)
    • 1
      ks listové těsto
    • 0,1
      dl hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo promícháme s tvarohem, vanilkovým cukrem, žloutky, rozinkami, ořechy a rumem. Pokud je hmota příliš hustá, je možno naředit mlékem nebo jogurtem či smetanou. Konzistence však musí zůstat tak, že drží tvar na vařečce. Tedy nesmí se hmota lít jako palačinky, či třené těsto. Do hlubšího tence vymazaného plechu položíme vyválený plát listového těsta přes celé dno a na něj naneseme tvarohovou hmotu. Pečeme ve středně mírné troubě do zarůžovění, asi tak 20 až 30 minut.
2
Pro mlsné jazýčky: povrch polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    29. 4. 2011 15:56

    Opraveno, díky.

  • Q
    Q |

    29. 4. 2011 13:17

    Tvarohové moučníky miluju, tak se dívám na tento tvarožník a musím se smát - 10 dl rumu - není to náhodou jeden litr?!!!To by byl sakra drahý tvarožník :-)

  • mumikoj
    mumikoj |

    28. 4. 2011 14:49

    a kam patri ta tri cela vejce? Mam prave rozdelano, takze je preskocim a uvidim.

  • Martina Kalužová
    Martina Kalužová |

    18. 4. 2009 15:54

    Dneska jsem udělala tento tvarožník v upravené podobě (poloviční náplň, dortová forma, listové těsto z obou stran, zeshora propíchat vidličkou) a doporučuji všem, opravdu výborná vychucená záležitost, nejlepší ze všech receptů na tvarožník, co jsem kdy zkusila a navíc velmi rychlá příprava vhodná i pro naprosté začátečníky. Dávám 1*

  • eva
    eva |

    7. 3. 2008 18:36

    Jedla jsem to v Polsku mnohkrát. Je to výborný koláč.