Plněné papriky na Dalmátský způsob

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 130 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jenda685

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks vejce
    • 2
      dl rýže
    • 6
      ks paprika
    • 1
      ks rajský protlak
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 1
      dl olivový olej
    • 50
      g uzená slanina
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      ks celerová nať
    • sůl
    • pepř celý
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
500 g mletého hovězího masa okořeníme (pepř, vegeta), přidáme vejce, nakrájenou slaninu a najemno nasekaný česnek (dva stroužky). Ve studené vodě propereme 2 dcl rýže. Nevařenou rýži promícháme s masem. Papriky nahoře odkrojíme očistíme od jadřinců a zlehka naplníme směsí (rýže nabere na objemu). Ze zbylého masa naděláme koule.
2
**Příprava omáčky: **
3
Najemno nakrájíme malou cibuli, nasekáme čtyři stroužky česneku a do sklovita osmahneme na oleji. Přidáme jeden malý rajčatový protlak, konzervu loupaných rajčat a čtvrt litru vody. Vložíme naplněné papriky, masové koule a nať z celeru. Vaříme jednu hodinu.
4
Dochutíme (sůl, cukr).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lidka
    lidka |

    2. 9. 2012 16:52

    Výborné jídlo, připravuji ho i z vepřového mletého, přidám trochu pálivé papriky - nemá to chybu. Doporučuji <:-)

Další doporučené recepty: