Piškotová stříška

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce horká voda
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
  • Krém
    • 3
      dl mléko
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
2
V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj pudink.
3
Piškot příčně (po kratší straně) nakrájíme na pruhy asi 9 cm široké. Všechny pruhy spojíme krémm (trochu necháme na povrch), necháme v chladničce dobře ztuhnout.
4
Potom ostrým nožem rozkrojíme po úhlopříčce (dostaneme 2 trojboké kvádry) a obě části krémem spojíme k sobě tak, že dostaneme stříšku. Celou stříšku potřeme zbylým krémem a posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy. Necháme ztuhnout. (Krájíme na řezy jako roládu).
5
Poznámka: stříšku můžeme obměňovat tak, že upečeme tmavý piškot a dáme světlý krém, nebo k světlému piškotu dáme tmavý krém.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    31. 7. 2006 12:15

    Môžete kľudne nechať ako rezy, nič tým nepokazíte, len strieška má iný tvar. Ale na chuti to nič nezmení.

  • Lucie
    Lucie |

    26. 7. 2006 10:24

    Musí to být dobré, ale je nutné dělat stříšku? Nemůže s to nechat jako normální řezy?