Pirožky z domácí pekárny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      ml mléko
    • 3
      lžíce olej nebo rozehřáté máslo
    • 1
      ks vejce
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sušené droždí vrchovatá
  • Náplň
    • 250
      g mleté maso jakékoli
    • cibule
    • 1
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso, okořeníme a osmahneme. Hotové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi půl centimetru, rozkrájíme ho na čtverce o velikosti 10x10 cm a lžičkou navrstvíme náplň. Okraje čtverců potřeme rozkvedlaným vejcem, okraje přitiskneme a položíme na plech vyložený pečícím papírem "švem" dospodu. Pirohy potřeme vejcem a pečeme do zlatova.
2
Pirohy je možné plnit i jinými náplněmi, např. houbami, špenátem, sýrem a šunkou nebo i nasladko tvarohem či mákem.

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    29. 1. 2008 19:06

    Vypadá to moc zajímavě. Ráda vyzkouším.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    28. 1. 2008 12:41

    Výborné, nadýchané, plnila jsem mletým masem a pak jsem z těsta udělala něco jako štrůdl a naplnila jsem to kuřecí šunkou a eidamem, dávám 1*

Poslední navštívené:

Abecední seznam: