Pikantní řízky v župánku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Dáme je stranou vychladnout. Listové těsto vyválíme a vytvoříme z něho 4 obdélníky.
2
Na každý obdélník dáme doprostřed plátek salámu, na salám navršíme sýrovou náplň (smetanu rozmícháme se žloutkem a nastrouhanou nivou, osolíme a opepříme), na náplň položíme řízek a opět dáme kolečko salámu a potřeme slabě hořčicí.
3
Okraje těsta potřeme vejcem, cípy těsta přes sebe přeložíme (náplň nesmí vytéct) a dáme na pekáč - vykládám ho pečicím papírem. Můžeme jíst teplé i studené, s přílohou i bez. Všem vřele doporučuji, zkuste a uvidíte sami.

Komentáře k receptu

  • Jarda
    Jarda |

    27. 1. 2012 17:50

    Pikantní?

  • Emuliatko
    Emuliatko |

    29. 11. 2005 12:27

    mali sme to už dvakrát :) syrová náplň mi ale trochu vytiekla aj ked som sa snažila... ale opečený syr má niečo do seba a pri druhom raze som spravila viac náplne, aby som ňou hotové rezníky ešte preliala = mňamka!

Další doporučené recepty: