Perníčky VII.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg hladká mouka
    • 500
      g cukr
    • 190
      g med
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks žloutek
    • 75
      g máslo rozpuštěné
    • 0,5
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžíce kakao
    • 125
      ml mléko
    • 15
      g jedlá soda
    • pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze vše surovin ve vandlíku nebo velké míse zpracujeme rukama tuhé těsto, které zakryjeme alobalem a necháme kolik chceme dní - může být klidně 14 dní - v chladu. Různé tvary z těsta pečeme na dobře vymazaném plechu a po upečení ihned potíráme vejcem, rozkvedlaným v mléce.
2
Perníčky jsou měkké a moc celé rodině chutnají. Některé perníčky zdobím a potom věším na stromeček, nebo větvičku - pro ten případ dělám do nich PŘED PEČENÍM DÍRKU ŠPEJLÍ!

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    2. 12. 2010 12:31

    Těsto jsem dělala přesně podle receptu, ale perníčky jsou tvrdé jak kámen. Za jak dlouho se mi rozleží??? pokud vůbec?