Pelmeni

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: zuzkagor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko s mícháme s vejcem a vlijeme do prosáte mouky. Vypracujeme jemné těsto.
2
Do misky si dáme mleté maso, na kostičky nakrájenou cibuli, sůl a pepř a dobře rukou promačkáme. Utrháváme po kouskách těsto, které si vyválíme na plát tenký asi 2 mm a vykrajujeme malou sklenkou kolečka. Doprostřed kolečka nandáme trochu směsi z masa, přehneme napůl, přimáčkneme okraje a stočíme okrajemi k sobě. Takto nabalené pelimeni dáme vařit do vroucí osolené vody přesně deset minut.
3
Podáváme s octem a Ramou, nebo s Ramou Cremefine zakysaným krémem.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Koření Mléko Mleté maso Ocet Rama Cremefine Vejce

Komentáře k receptu

  • Uljana Kurivčaková
    Uljana Kurivčaková |

    18. 10. 2006 10:59

    Ja vím, že pelmení se take podávaji s maslem, mletým pepřem a octem. Nemusí se však vařít přesně 10 minut, stačí, když vyplyvou na povrch a ještě chvili povařít. Kdo chcě může k masu ještě přídat i 1-2 stroužky česnéku. Avšak tento recept je hodně dobrý. Může se dělat i z kuřecího mletého, ale to už nebudou sybiřské pelmení, ale italské tortellini... :-)

Abecední seznam: