Pečené brambory plněné rajčaty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout.
2
Omyjeme bazalku, otrháme lístky a jemně nasekáme. Rajčata spaříme vřelou vodou a oloupeme slupku. Plody rozpůlíme a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a utřeme česnek. Vydlabeme vnitřky brambor. Hmotu rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme rajčata, česnek, část bazalky a olej. Promícháme, osolíme a opepříme.
3
Troubu rozpálíme na 200 °C. Brambory naplníme připravenou směsí a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zapékáme, až sýr začne tát. Nakonec ozdobíme zbylou bazalkou a ihned podáváme. Pokrm skvěle doplní sklenka červeného vína.
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Parmazán Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Sůl

Komentáře k receptu

  • Ája Zvarová
    Ája Zvarová |

    15. 8. 2005 21:14

    Moc moc mňam, sice trošku pracnější, ale vážně výborné.Ale 4 brambory jsou málo, bylo to hned pryč :)

Další doporučené recepty: