Pašerácká bašta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: petrasek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Alobal si nastřiháme po 35-40 cm (množství se určí podle počtu strávníků) uprostřed ho vymažeme a pokládáme jako první vrstvu anglické slaniny (zhruba 2-3 plátky).
2
Dále položíme plátky salámu, na to nakrájenou nivu, salám, plátkový sýr (vždy jeden překrojíme). A ještě jednou zopakujeme. Ukončíme opět anglickou slaninou.
3
Pořádně zabalíme a pečeme v troubě (elektrická 170-180 °C 25-30 minut).
4
Každý si může sám určit kolik plátků sýra a salámu bude dávat.
5
Jako příloha se podává chléb, zelenina dle chuti.
6
Tuto pochoutku můžete jíst i druhý den za studena, kdy si baštu po vyndání z alobalu nakrájíte na plátky a vzniknou zajímavé řezy. Doporučuji alespoň 3 druhy salámu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fanfan
    Fanfan |

    18. 11. 2010 08:44

    Velmi chutné a velmi syté... I za studena stojí za ochutnání. :-)

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    11. 2. 2006 19:00

    davam nejvyšší hodnocení. Pochutnali jsme si všichni. Doporučuji i na ten studený řez a když do toho dáte zeleninku no mozaika nadherna

Další doporučené recepty: