Palačinky s lososem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivo.Slanina

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • mléko
  • Pomazánka
    • 2
      balení tvaroh
    • 2
      svazek kopr
    • uzený losos plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
2
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme kopr a osolíme dle chuti.
3
Hotové palačinky potíráme tvarohovo koprovou pomazánkou. Na potřenou palačinku klademe plátky lososa a vše vrstvíme na sebe v pořadí - palačinka, pomazánka, losos a zase palačinka a tak pořád dál. Nakonec vzniklý dort krájíme do tvaru nám libého. Podáváme za studena.
4
Rusové velmi často podávají palačinky (tedy bliny) ve slané úpravě. Losos a kaviár hrají první housle, terpve až pak následuje marmeláda, tvaroh, kondenzované mléko. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale chutná to výborně.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    27. 4. 2008 16:46

    Aha, tak to jsem zase o něco chytřejší. Zkusím to, palačinky mám raději než lívanečky.

  • Ivo Slanina
    Ivo Slanina |

    27. 4. 2008 16:39

    ta smetana vypada jako dobry napad - vyzkousim. Bliny jsou opravdu nase palacinky, obdobe livancu se tu rika blincik.

  • Di
    Di |

    21. 4. 2008 13:38

    Souhlasím, s lososem a kysanou smětanou dělám lívanečky a je to dobrota. Myslím si ale, že bliny jsou spíše lívanečky (i když nekynuté) než palačinky. V každém případě toto je lákavý recept.