Palačinkový dort III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček čokoládový pudink
    • 1,5
      dl mléko
    • 4
      lžíce cukr
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 50
      g mandle pražené sekané
    • 1
      lžička pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme těsto, necháme 20 minut odpočinout. V rozpáleném tuku smažíme 6-8 tenkých palačinek. Formu vymažeme máslem a střídavě vrstvíme palačinky, čokoládový pudink, uvařený z 1/2 litru mléka, 1 čokoládového pudinku a 4 lžic cukru. Na pudink rozetřeme tvarohový krém. Utřeme 250 g tvarohu s 1 vejcem, 1 lžící moučkového cukru, 50 g praženych sekaných mandlí a nastrouhané pomerančové kůry. Poslední vrstva je pudink a tvaroh. Vidličkou "projedeme" povrch, posypeme nasekanými mandlemi a při teplotě 200 °C pečeme zakryté 20 minut, dopékáme odkryté 10 minut.

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    27. 7. 2008 11:43

    Ještě by šlo puding roztírat ve formě a tvaroh natřít na další palačinku a tu pak šikovně plácnout do formy natřenou stranou dolů....Nebo, jak píše Tereza, napřet tvaroh-rozetřít a na to pak sáčkem(cukrářský se špičkou, nebo stačí mikrotenový s odstřženým růžkem) nastříkat cik-cak puding.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    27. 7. 2008 03:09

    no, natřít to úplně nepůjde, takže asi spíš ,,pokydat" :-) a formu..já bych dortovou použila, ale nevím jestli by se tam vše vešlo, do pekáče by se to neskládalo tak hezky, ale šel by asi i líp vyložit peč.papírem..

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 7. 2008 21:19

    Jaqnka, ja by som to vymenila, na palacinku najprv tvarohový krém a potom puding. Veď je to jedno, ktorá vrstva pôjde prvá.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    26. 7. 2008 21:13

    No,zajímalo by mne,jak se ten tvaroh dá namazat na ten pudink?Asi to bude,jak já říkám,hatláma-patláma,že?A jakou formu použít?Předpokládám,že je to asi jedno,jen mne napadlo,že asi ne dortová,že?No,dám si to do oblíbených,každý pátek něco z těch sladkých jídel vařím,třeba se všem zavděčím.Díky za recept.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    25. 7. 2008 10:51

    určitě :-)

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    24. 7. 2008 19:00

    Chtěla jsem se zeptat,zda na přikrytí je možné použít alobal.