Ovesné bagetky s bylinkovým máslem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: RauM

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bagetky
    • 200
      g ovesné vločky mleté
    • 150
      g hladká mouka
    • 250
      ml voda
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 0,5
      kostka droždí
  • Bylinkové máslo
    • 125
      g máslo
    • česnek 2-3 stroužky dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • oregáno dle chuti
    • tymián špetka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Bagetky**
2
\\
3
Utřeme droždí s cukrem na kaši, přidáme ostatní ingredience (vločky melu v mixéru na oříšky), vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Těsto rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme 4 bagetky, ty podélně 2-3x nařízneme a potřeme vejcem rozšlehaným s troškou vody. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Necháme vychladnout.
4
**Bylinkové máslo**
5
\\
6
Do misky nebo hlubokého talíře dáme máslo (já dělám už od oka, takže je možné, že buď zbyde nebo bude méně), sůl, pepř, prolisovaný česnek a bylinky a utřeme na "pomazánku". Upečené bagetky nakrájíme buď na plátky a ty pomažeme máslem, položíme na plech s pečícím papírem a zapečeme dozlatova.
7
Nebo částečně nakrojíme (zářezy nedovedeme až do konce, aby bageta držela v celku), promažeme bohatě máslem a zapečeme v troubě asi 8-10 minut. Pokud bagety zbydou, můžeme promazat, zamrazit a rozpéct později.
8
My takto upravené bagety (i kupované) podáváme s opečenými krabími tyčinkami a česnekovým dresingem z kysané smetany.

Komentáře k receptu

  • Tepa
    Tepa |

    8. 2. 2015 15:47

    Také tak dopadly, jak kdyby to nevykynulo

  • lestray
    lestray |

    4. 6. 2013 20:46

    nevim proc, ale vubec nebyly nadychane, spise takove prisrazene, nevim jestli je to moji nesikovnosti, nebo receptem :(

  • RauM
    RauM |

    11. 1. 2012 13:26

    na obrázku samotná bagetka - bez másla