Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: janfai

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      šálek drůbeží vývar
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 0,3
      šálek kuřecí maso uvařené, jemně sekané (nebo vepřové)
    • 0,5
      šálek jidášovo ucho jemně sekané
    • 1
      lžíce chilli česneková omáčka
    • 0,3
      lžíce pepř mletý
    • 0,3
      šálek bílý vinný ocet
    • 0,3
      šálek bambus nasekaný (z konzervy)
    • 0,3
      šálek tofu
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob) smíchaný s 6 lžícemi studené vody
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 0,5
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,3
      lžíce sůl
    • 0,3
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uveďte kuřecí vývar do varu. Přidejte sojovou omáčku, nasekané maso, houby a chilli česnekovou omáčku. Vařte několik minut.
2
Přidejte bílý pepř, bílý ocet, nasekaný bambus a tofu. Vařte několik minut.
3
Přilijte rozmíchaný solamyl s vodou, míchejte dokud polévka nezhoustne. Opět vařte několik minut.
4
Ochutnejte a dle uvážení přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Pokud máte rádi výraznější pálivou a octovou chuť, přidejte chilli česnekové omáčky a octa.
5
Za pomalého míchání pomalu přilévejte rozšlehané vejce. Počkejte půl minuty. Přidejte jarní cibulku a sezamový olej. Řádně povařte a odstavte.
6
Podávejte horké.
7
Původní recept jsem částečně upravil dle doporučení přítelkyně. Převzato z http://www.cooks.com.

Komentáře k receptu

  • Tessie
    Tessie |

    23. 3. 2012 08:48

    Miluji jí <3 je vážně výborná