Ostré somálské karí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2 sklenice vody a dusíme do měka. Nakonec přidáme rajčata.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kari Kuřecí maso Rajčata Sůl

Komentáře k receptu

  • Pavla II
    Pavla II |

    12. 2. 2007 16:25

    Nejsem sice autorkou receptu, ale kureci hrbety se daji koupit v obchode s drubezim masem celkem bez problemu a stoji par korun. Ja je docela kupuju na polevku, nebo je pecu s cibuli a houbama jako zaklad na rizeto. Jsou to vlastne kureci zada.

  • Jana
    Jana |

    28. 10. 2006 15:26

    Já takhle vařím kuře porcované na menší díly,doma mu říkáme podle mého zeťě Shirazovo kuře.Je Arab,a tohle kuře je vynikající.Dám na pánev malé množství oleje,2 větší cibule,6 stroužků česneku-pokrájet.Osmahnout do sklovita,pak 3-4 rajčata bez slupky,nejlíp předem zmražená a nastrouhat.Podusit 5 min,pak přidat porce kuřete bez kůže,vmíchat bobkový list,červenou mletou papriku,kari,chilli,garam masalu-dávám od každého lžičku.Dusit pod poklicí,minimálně podlévat,trochu osolit.Vznikne ostrá hustá omáčka,výborná.S čapáty lahůdka.Ostrost upravíte podle sebe,můžete samozřejmě podávat i s rýží-nesolenou.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    23. 10. 2006 11:30

    Tak jo, necháme se překvapit co z toho vyleze.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 10. 2006 11:18

    Hanko, mě slovo hřbet evokuje kosti, proto se ptám:-)) Ale snad to autor/ka vysvětlí...

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    23. 10. 2006 11:01

    Jarko, já myslím, že je jedno jestli to uděláte z prsních řízků nebo ze stehenních. Na stehenních bývá trochu tuk a dělám z nich i čínu, akorát o pár minut déle než z prsních.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 10. 2006 10:44

    Kuřecí hřbet je jaké maso? Nějak tomu nerozumím...

Abecední seznam: