Ořechy v medu

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Med MÍRNĚ zahřejeme, aby zřídl, ořechy nasypeme do sklenice a zalijeme medem tak, aby byly zcela ponořeny a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 24 hodin.
2
Je to zdravá pochoutka vhodná na "zobání" nebo lze přidávat do ovocných salátů či obilninových kaší... Místo vlašských ořechů můžeme použít jakékoliv jiné ořechy (nesolené) nebo mandle. Pro zvýraznění chuti možno ořechy lehce opražit za stálého míchání na pánvi bez tuku.
Použité ingredience v tomto receptu: Med Vlašské ořechy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Hlavová
    Eva Hlavová |

    19. 3. 2008 12:43

    Přidávám do medu ještě trochu rumu a potom to nemá chybu.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    13. 3. 2008 09:26

    Ořechy v medu jsou výborné na posílení nervů a i při jarní únavě. Dělám je léta a to i směs ořechů, ale jen evropské druhy - bez buráků , kešu a para, nyní je u nás hitem vlašáky v karamelu. Na pánvičce rozpustím cukr na karamel, asi tak do výše 2-3 milimetrů a medové barvy, stáhnu z plotýnky a rychle vmíchám velkou hrst čtvrtek ořechů a lžicí obaluji v karamelu- hroudu nechám vystydout na talířku a pak rozlámu na jednotlivé obalené ořechy. zbytek karamelu na pánvičce rozvažím a vodou na hustý karamel a použiju např. do jogurtu nebo na zmrzlinu i puding