• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
    Napište svůj komentář k receptu

    Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 360
        g hladká mouka
      • 360
        g máslo
      • 180
        g moučkový cukr
      • 180
        g mleté vlašské ořechy může být 1:1 vlašské, lískové
    • Poleva
      • 3
        ks žloutek
      • 150
        g moučkový cukr
      • 1
        ks vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Cukr s máslem šleháme do hladka (používám elektrický šlehač).
    2
    Pak vmícháme mouku a ořechy.
    3
    Špachtlí rozetřeme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný celý plech. Pomáhám si hřbety prstů - vytlačuji těsto na rovnoměrnou plochu.
    4
    Pečeme v mírnější troubě. Ne moc dlouho, aby se těsto nepřesušilo a špatně nekrájelo.
    5
    Suroviny na polevu utřeme do hladké pěny (pro zpestření můžeme přidat špetičku oranžové potravinářské barvy).
    6
    Ještě vlahé potíráme polevou a po krátkém zaschnutí krájíme malé řezy - asi 17x50 mm.
    7
    Poznámka: je to sice kalorická bomba, ale móóóc dobroučká. Alespoň 1x v roce - na Vánoce dopřejme svým milým.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ořechové řezy se žloutkovou polevou

    Ořechové řezy se žloutkovou polevou

    Ořechové řezy se žloutkovou polevou

    Ořechové řezy se žloutkovou polevou

    Košíčky se žloutkovou pěnou

    Košíčky se žloutkovou pěnou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Pes
      Pes | 17. 12. 2012 16:25

      Je to trvanlivé? :D

    • Tereza J.
      Tereza J. | 27. 11. 2007 21:28

      Jarka, veď práve to, že chutí :)))) Pokiaľ v tom nie je varená mrkva, tak mi chutí bohužiaľ všetko:))))

    • Jarka L.
      Jarka L. | 27. 11. 2007 19:45

      Terčo, je to jedno a chutí naozaj dobre. A najhoršie je, že chutí všetky jedlá. Kto sa má na ty dobroty pozerať, musíme to vyskúšať. :o) Ja viem, že ste zapálena kuchárka a tohto si cením najviacej i kedže neviem ako ste stará či pardon - mladá, tenká či hrubá. Prajem vel´a gastronomických úspechov. :-)))

    • Tereza J.
      Tereza J. | 27. 11. 2007 07:07

      Jarka, stačilo:))) Ja poviem koláč, vy cukroví, nie je to jedno ? Podstatné je, že to chutí :)))

    • Jarka L.
      Jarka L. | 26. 11. 2007 19:18

      Tak dobře, Terezko, budeme si psát. Děkuji vám za osvětlení slovenských pojmů - tuto řeč mám ráda. U mne zůstává buchta buchtou, koláč koláčem a cukroví cukrovím. To bychom také mohli třeba palačinku nazývat bramborákem atd. Rozvážná jsem až moc, úsměv a optimismus mám na rozdávání a co se týká nervozity - je mi cizí, jsem totiž doma.Přeji Vám příjemné pečení vánočních koláčů a hodně úspěchů v kuchtění.

    • Petra Špačková
      Petra Špačková | 26. 11. 2007 18:18

      prosím můžete mi paní Terezko poradit? Co je to Gríska, palmarin, klinček (mleté), zvyšky těsta. Opsala jsem si recepty, které byly psány slovensky a s těmito výrazy si nejsem jistá. Nezlobte se,že takle otravuji.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 25. 11. 2007 18:56

      Milá Jarka, po slovensky sa povie koláč, rezy , po česky poviete cukroví, buchta a alebo akokoľvek inak. U nás tomu proste cukroví nepovie nikto. A keďže píšem po slovenky, používam slovenské pojmy. Prajem vám pekné pečenie a trocha rozvahy. A hlavne úsmev, ten nestojí nič a poteší :)))

    • Lída'
      Lída' | 25. 11. 2007 15:13

      To snad nemyslíte vážně!!! Terezka jako autor žabomyších válek ?Pokud si dobře vzpomínám tak Terezka se VŽDY snaží urovnat jakýkoli spor a každému poradí a vůbec - nepletete se trochu?Terezko děkuji za změření plechu, recept jsem našla po mamince a je stejný jako ten tvůj.

    • Di
      Di | 25. 11. 2007 14:19

      Ahoj Terezko, někteří lidé jsou nějak stále více nervózní, a to ještě ani nezačal pravý vánoční shon. Já tuhle sladkost také znám, dělávala ji moje maminka. Prostě se upeče koláč, rozkrájí se a je z toho cukroví. Jak se recept šíří, mění se jeho složení: někdo dává více vajec, někdo méně, jiný více oříšků, a my si tak alespoň mužeme vybrat, co by nám lépe vyhovovalo.

    • Jarka L.
      Jarka L. | 25. 11. 2007 13:12

      No tak Terezko, aby bylo jasno, Vy si pletete jablka s hruškama. Já v tomto receptu nemluvím o koláči, ale o cukroví s úplně jinou gramáží - to za prvé. A za druhé tam není použita ani polohr. mouka, ani prášek do pečiva, ani sníh ze 6 bílků. Tento koláč musíte prezentovat na jiném místě a neplést ho do zde uvedeného cukroví. A co se týká žabomyších válek (jak uvádíte), tak Vy jste toho zářným příkladem. Zamyslete se nad sebou.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 24. 11. 2007 09:31

      Jarka, tie naše sa režú krásne, sú vláčne a rozhodne sa nedrolia. Ak sa nezjedia skôr, pretože na Vianoce je tých koláčov dosť, ani po pár dňoch nie sú suché a drobivé. A cholesterol ? Mám ho v norme, napriek tomu, že vajcia zbožňujem. Ono je to tak, že cholesterol obsahujú aj iné veci, nielen vajcia, a cholesterol si organizmus vyrába aj sám. Ak máte poruchu spracovávania cholesterolu, tak ho budete mať vysoký, aj keď žiadny v potrave nepríjmete. Poleva sa krásne rozotiera, pretože na horúcom koláči sa pekne rozteká.

    • Jarka L.
      Jarka L. | 23. 11. 2007 19:38

      Tak holky, já jsem z Opavy a tohle cukroví, přesně jak je popsáno, i s polevou ze tří syrových žloutků vleze na plech 31x38 cm. Pouze to opravdu nemohu mazat na horké, protože to schne pod rukama a tvoří se pak hrbolatý povrch. Nechci totiž použít až 6 žloutků, jak píše Terezka (cholesterol atd.).Také polohrubá mouka může zapřičinit drobení řezů-hlavně při krájení.Chce to docela ostrý a tenký nůž. Je to můj letitý osvědčený, ale také převzatý recept. Tak hodně zdaru a ať vám všem chutná :-))

    • Tereza J.
      Tereza J. | 23. 11. 2007 15:50

      Helenka, vidíte, to je názorný príklad toho, aké smiešne sú tie žabomyšie vojny o autorstve receptu a opisovaní. Ako som spomenula, ten koláč piekla už babička, odkedy mi pamäť siaha, ale ani netuším, odkiaľ mala recept. Vy ho máte tiež, ktovie odkiaľ. A teraz sa máme prieť, kto je autorom ? Veď to nikto nevie. Hlavná vec, že chutí, nie ?

    • Tereza J.
      Tereza J. | 23. 11. 2007 15:46

      Hi, hi, hi... tak som šla ten plech odmerať, lebo oni fakt sú rôzne. Tak tie moje plechy sú 30x38 cm ( vnútro, teda úžitková plocha ). Ešte som zabudla napísať, že do polevy pridávam kávovú lyžičku oleja, lepšie sa potom reže. Marcelka, počítaj s tým, že poleva musí zaschnúť, takže aspoň 24 hod peč dopredu. Ak začneš rezať a poleva bude vnútri ešte tekutá, musíš počkať. Tento koláč sa stal u nás vianočným, máme radi orechy a pečiem ho 2 dni pred štedrým dňom. Vďaka orechom nevyschne. U nás síce nevyschne nič, nestihne :)))

    • Lída*
      Lída* | 23. 11. 2007 13:07

      Terezko prosím, na jak velký plech ? Neumím to nikdy odhadnout. Děkuji

    • Marsí
      Marsí | 23. 11. 2007 11:13

      já mám recept trochu jiný, ale ten od Terky pro jistotu ukládám..:-))

    • Hela -
      Hela - | 23. 11. 2007 10:21

      Terezko, jsem z přesně opačného konce bývalé republiky a recept mám přesně stejný jako vy!

    • Marcela Horáková
      Marcela Horáková | 23. 11. 2007 07:39

      Terezko moc děkuji, toto jsou totiž přítelovi nejoblíbenější řezy a já nevěděla jak se dělají... asi ho o víkendu po náročném vánočním úklidu překvapím :-)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 22. 11. 2007 20:10

      Ja vylievam polevu na horúci koláč, rozotriem a nechám zaschnúť. Nepečiem ju. Takto to robila ešte moja babička. Vyšľahám 210 g masla, 210 g práš. cukru do peny, pridám 210 g mletých orechov, 120 g polohrubej múky , 1 prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov. Rozotriem cesto na plech a upečiem. Na horúci koláč ihneď po vybratí z rúry nalejem polevu vymiešanú z 250 g práš. cukru a 6 žĺtkov.

    • Marcela Horáková
      Marcela Horáková | 22. 11. 2007 15:58

      Terezko a poleva je ze syrových žloutků nebo se tepelně ta poleva zpracovává.....

    • Tereza J.
      Tereza J. | 22. 11. 2007 13:01

      Robím podobne, len do cesta dávam sneh z bielkov a žĺtky potom dám na polevu.

    • Marcela Horáková
      Marcela Horáková | 22. 11. 2007 11:59

      Jen se ujišťuji, ta poleva je syrová? ta se už nepeče?

    • Marsí
      Marsí | 22. 11. 2007 11:12

      Šmankote...tak tohle miluju...co milým, sobě to dopřeju...:-)))))

    • milena kubikova
      milena kubikova | 22. 11. 2007 09:34

      su vynikajuce....mamicka ich pecie roky rokuce a volame ich jarne rezy...asi pre tu zltkovu polevu....doporucujem

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nepečený jogurtový dort

    Nepečený jogurtový dort

    Vepřová krkovice se šlehačkou

    Vepřová krkovice se šlehačkou

    Brambory na paprice jako příloha

    Brambory na paprice jako příloha

    Cibulová marmeláda

    Cibulová marmeláda

    Rychlá drůbeží játra, jako smažená

    Rychlá drůbeží játra, jako smažená

    Levný houskový knedlík

    Levný houskový knedlík

    Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

    Nepečený ovocný dort s vaječným…

    Slané palačinky s rajčatovou náplní

    Slané palačinky s rajčatovou náplní

    Králík na medu

    Králík na medu

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    51
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    38
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    24
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Dáma.cz Chcete si udržet fungující vztah? Pak se svého muže nikdy neptejte na tyto věci

    Chcete si udržet fungující vztah? Pak se svého muže nikdy neptejte na tyto věci

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz 25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    Reflex.cz Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí