Ořechové řezy s pařížským krémem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 7
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1,5
      lžička skořice mletá
    • 300
      g vlašské ořechy mleté
    • 3
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Pařížský krém
    • 2
      ks šlehačka
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukr
    • 200
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny na těsto vymícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo na pečícím papíře. Šlehačky zahřejeme - nevaříme! Přidáme kakao, cukr a nastrouhanou čokoládu a horké mixujeme asi 1 minutu. Na 12 hodin dáme do chladničky a před zdobením našleháme. Natřeme na korpus, rozkrájíme na řezy, které přizdobíme šlehačkou a mandarinkou.

Komentáře k receptu

  • morehulka
    morehulka |

    8. 5. 2012 19:54

    Řezy jsou výborné a přízdobu jsem vůbec nedávala. <:-)

  • ren pan
    ren pan |

    6. 8. 2007 16:13

    řezy jsou výborné, mohu jen doporučit. Se šlehačkou nebyl žádný problém.

  • Marie Koláčková
    Marie Koláčková |

    24. 7. 2007 11:22

    Dělala jsem a mohu doporučit. Šlehačka se mi zdála trochu řídká, tak jsem do horké, do první fáze, přidala trochu másla a nechala rozpustit. Na druhý den se krém vyšlehal krásně do tuha.

  • Iva Ticháčková
    Iva Ticháčková |

    2. 10. 2006 09:08

    Táňo, to je dobrý nápad s tou marmeládou a čokoládovou polevou. Určitě také vyzkouším - díky.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    1. 10. 2006 18:35

    Paní Ivo, musím potvrdit, že tyto řezy jsou naprosto výborné. Měla jsem sice problém s pařížskou šlehačkou, která mi zůstala polotekutá, ale chuťově to nic nezkazilo. Upečenou buchtu jsem rozdělila na talířky, pomazala marmeládou, přelila pařížskou šlehačkou a dozdobila bílou šlehačkou a čokoládovou polevou. Fantazie! Určitě jsem je nepekla naposledy.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 9. 2006 07:12

    holky! Už při čtení slintám na monitor!Tohle MUSÍ být dobré, v neděli jdu na to,p.Ivo -díky,dám 1!

  • eviku
    eviku |

    20. 9. 2006 18:59

    Souhlasím s Helou a vřele doporučuji Ramu ke šlehání. Např. v tiramisu po česku se s pomaz. máslem vždycky vyšlehá krásně do tuha, nebo jen jí samotnou plním roládu. Má i dobrou chuť a je určitě "dietnější" (bez živočiš. tuků).

  • Hela K.
    Hela K. |

    20. 9. 2006 13:52

    Pro Hanu R.:Já poslední dobou kupuji jen šlehačku na šlehání od Ramy. Je lehčí a ušlehá se vždycky pěkně do tuha.

  • JitkaH.
    JitkaH. |

    15. 9. 2006 22:41

    Já jsem dnes šlehala 31%,krásně do tuha. Méně už asi žádná nemá,teda kromě těch na vaření,to je jasné

  • Adéla Najmanová
    Adéla Najmanová |

    15. 9. 2006 16:43

    Naše babička kupuje jedině šlehačky, které obsahují nejméně 33%tuku. Šlehačky s méně procenty jí prý taky nikdy nejdou ušlehat...

  • Iva Ticháčklová
    Iva Ticháčklová |

    15. 9. 2006 12:33

    Paní Hano, bohužel nemůžu poradit. Nikdy jsem nepřemýšlela jaké šlehačky, protože se mně ještě nestalo, aby se krém neušlehal. Zdravím - Iva.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    15. 9. 2006 09:22

    Tak tohle bude delikatesa, jen by mě zajímalo jaké kupujete šlehačky.Mám podobný recept na pařížský dort - krém se dělá ze 6 šlehaček / dort je velký /, ale nedaří se mi šlehačky ušlehat.Také je mám svařené přes noc v lednici.Zkoušela jsem ze šlehaček Kunín.Dříve jsem kupovala šlehačky Trojské a nebyl problém.