• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu celozrnný jablečný koláč

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      sklenice ovesné vločky
    • pohanka
    • 1
      špetka anýz
    • 0,25
      lžička fenykl
    • 0,25
      lžička koriandr
    • zázvor
    • sůl
    • 1
      sklenice mouka Umleté ze: špaldy, ječmene, prosa ve stejném poměru
    • 2
      lžíce olej Na pečení Davert
    • voda Dle potřeby
  • Náplň
    • 6
      ks jablka (oloupaná a pokrájená)
    • 4
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce melasa (třtinová)
    • 2
      lžíce strouhaný kokos
    • 1
      lžíce maizena
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
  • Na ozdobení
    • sušené švestky
    • švestky mražené
    • dýňová semínka nebo mandle

Postup přípravy receptu

1
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu + mleté koření). Přidáme olej, rukou promneme, přidáváme vodu a mísíme, až dostaneme tužší těsto. Mokrou rukou roztáhneme po dně Remosky a vytvarujeme 2-3 cm okraje. Dáme 10 minut zapéct. Remosku zespoda obalíme utěrkami, aby se dno lépe prohřálo.
2
Náplň: jablka oloupeme a nožem z nich do mísy vykrájíme kousky. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
3
Komplet: do předpečeného těsta narovnáme jablečnou směs a pečeme 30 minut. Poklademe půlkami švestek, mandlemi a posypeme semínky a dopečeme cca 20 minut. Po vychladnutí vyklopíme metodou talíř/talíř, pokapeme citrónem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška | 8. 4. 2008 15:18

    Opravdu výborný a hlavně zdravý koláč! Neměla jsem všechny potřebné ingredience, do náplně jsem tedy dala jablka, hnědý cukr, med, ořechy, trochu pudingového prášku. Velmi chytrý recept!

  • MartinV | 23. 3. 2007 17:17

    Zapomněl jsem na hlavní fór tohoto receptu: Těsto tvoří pouze 3-4 mm silnou kořeněnou skořápku, ve které si hoví 2 cm silná náplň s jablek a švestek. Nejlepší je buď čerstvý teplý, nebo naopak další den kdy těsto natáhne šťávu s jablek a změkne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Dýňová semínka Fenykl Hnědý cukr Hřebíček mletý Jablka Koriandr Maizena Melasa Mouka Olej Ovesné vločky Pohanka Skořice Strouhaný kokos Sůl Sušené švestky Švestky Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Živánská

Živánská

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

132
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
128
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
110
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
97
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
64
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Orangecello
Orangecello
Oravská kulaša
Oravská kulaša
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact