Obrácená buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 100
      ml voda
    • 100
      ml olej
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku prášku do pečiva
    • 10
      ks jablka
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 100
      g cukr
    • 250
      g máslo
  • Na posypání
    • mleté ořechy
    • čokoláda (Příp. kakao)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno pekáče položíme alobal, na něj poklademe na plátky nakrájená jablíčka. (Já jsem je ještě posypala rozinkami). Na jablíčka nalijeme těsto a dáme upéci do trouby na 180 °C. Pečeme dorůžova. Po vychladnutí překlopíme na jiný plech. Potřeme krémem (krém jsem si rozdělila a do jedné části jsem přidala kakao).
2
Posypeme strouhanými oříšky a čokoládou. Necháme do druhého dne odležet. Buchta je vynikající a poměrně rychlá.

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Vašatová
    Jaroslava Vašatová |

    18. 11. 2007 13:40

    těsto jsem udělala z 1,5 násobku surovin a buchta je na normální plech s vyšším okrajem - a ¨moc dobrá

  • m. v.
    m. v. |

    16. 11. 2007 16:40

    pekáč je myšlen jako plech s vyšším okrajem,,nebo opavdu pekáč,,potom asi tak jak veliký??? Díky za upřesnění