Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kromě másla a rumu, všechny ingredience hezky zpracujeme ve vláčné těsto. To pak pod utěrkou na teplém místě, ponecháme půl hodiny kynout. Když nám těsto hezky vyběhne, rozválíme na válu a s pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Ty si pak rozdělíme a na půlku z nich dáme lžičkou džem. Pak vezmeme druhé, nepotřené kolečko a přikryjeme s ním to potřené. Kraje musíme spojit, jakoby stlačit, aby zavařenina nevytekla. Neupečené koblížky vyskládáme na vymazaný plech, na kterém ještě chvíli koblížky necháme odpočinout a kynout alespoň dalších dvacet minut. Plech s koblížky poté vložíme do trouby, Láďa Hruška doporučil teplotu na 170 stupňů a dobu pečení cca 15 minut.
2
Když jsou hotové, tak je na závěr ještě horké potíráme rozpuštěným máslem s
3
jednou lžičkou rumu. Nakonec ještě pocukrujeme. Jsou luxusní!

Komentáře k receptu

  • anonymousse
    anonymousse |

    17. 4. 2016 21:05

    42 gramů

  • Veronika A.
    Veronika A. |

    15. 12. 2015 12:32

    Můžu poprosit o odpověď, kolik gramů má ta kostka droždí. U nás se to nakupuje na g. Děkuji

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 3. 2015 13:25

    ...stejné, jako výborné koblížky z trouby

Další doporučené recepty: