• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Nejlepší bezlepkový perník
    Napište svůj komentář k receptu

    Nejlepší bezlepkový perník

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 24
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nejlepší bezlepkový perník
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        balíček prášek do perníku
      • 1
        hrnek rostlinný olej
      • 2
        ks vejce
      • 2
        lžíce kakao
      • hnědý rum
      • 2
        hrnek mouka Jizerka
      • 1
        hrnek krupice
      • čaj 3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
      • 3
        lžíce med

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
    2
    Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.
    3
    Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bezlepkový dort

    Bezlepkový dort

    Bezlepkový tvarohový mazanec

    Bezlepkový tvarohový mazanec

    Bezlepkový rebarborový koláč

    Bezlepkový rebarborový koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lucka
      Lucka | 15. 3. 2017 08:48

      Chtěla bych se zeptat na jak velký plech je recept určen. Chtěla bych upéct velký plech a máme rádi vysoký perník a váhám jestli udělat z dvojité dávky.

    • Marta
      Marta | 9. 2. 2017 08:12

      Perník má zlatou jedničku. Je velmi dobrý a povedl se. Vyzkoušela jsem již hodně receptů a temto je super.. Zmizel z talíře velkou rychlostí.Díky za recept.

    • Magdalena
      Magdalena | 15. 11. 2015 14:15

      Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-). m.

    • emilie1
      emilie1 | 12. 4. 2015 10:55

      Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

    • Ludvika
      Ludvika | 7. 4. 2015 17:19

      No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám.. Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3 Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

    • Ludvika
      Ludvika | 7. 4. 2015 17:14

      Skvostný perník..čaj ho nádherně nadýchal - fajn nápad...Děkuji... <3 <3 <3 Má jen jednu chybu..nemohu se od něj vůbec odtrhnout.. :-D musela jsem ho zamrazit..ale je to stejně nanic - akorát ho pořád rozmrazuju..právě si ho užívám s kávou a nedalo mi, abych vám nenapsala... ;-) Určitě se k němu budu stále vracet - už teď má výsadní místo v oblíbených sladkostech... :-)

    • Leja
      Leja | 14. 3. 2015 19:30

      Tak bohuzel, pernik silene nakynul uvnitr byl i po 40 min uplne mokry. Pak uz by se palil tak jsem ho po 45 vyndala , no najednou cely splasknul a po rozkrojeni uvnitz cely mokry!!! Presne podle receptu, nevim kde je chyba! Zkusila jsem podruhe a stejny vysledek! :'(

    • Lucka
      Lucka | 24. 2. 2015 12:12

      Krupice je cukr..:-) :-D

    • Nasraný celiatik !
      Nasraný celiatik ! | 16. 2. 2014 20:52

      škoda, že jsem si vaše komentáře nepřečetla dřív a ráda bych upozornila "autora" ať to laskavě opraví!!!!!!! Možná by mi to mohlo dojít, ovšem jsem začátečník a prostě, nedošlo mi to. Na perníku si nepochutnám...děkuju... :-(

    • Patricie
      Patricie | 15. 8. 2013 17:02

      Perník je velice dobrý moc mi chutná. Krupice v receptu je mýšlená tak že to má být CUKR KRUPICE :-) krupice sama o sobě je lepková ale dá se sehnat i BEZlepková ;-)

    • Mirka
      Mirka | 4. 8. 2013 10:53

      V receptu je "krupice" - co se tím myslí?? Určitě ne klasická pšeničná...to by Vám celiaci poděkovali. :-(

    • Martina
      Martina | 24. 9. 2012 19:22

      Chuťově super ale vůbec mi nevyskočil :-S . Bála jsem se ho v troubě nechat déle, aby se nespálil

    • Lenka
      Lenka | 4. 6. 2011 01:31

      Málem jsem pěkně narazila, když jsem si sehnala všechny ingredience a pak čtu na prášku do perníku jako první položku ve složení - pšeničná mouka..

    • Lenka
      Lenka | 14. 4. 2011 21:17

      děkuji za recept, dostala jsem na perník velkou chuť, takže zítra upeču - jen se chci zeptat, je jedno jaký čaj použiju? zelený, černý, bílý, ovocný? a jak silný?? ještě nikdy jsem čaj v receptu neviděla))

    • Svatomír Černín
      Svatomír Černín | 18. 5. 2010 10:45

      Opravdu vynikající perník. Přidali jsme do něj cca 60g kukuřičného škrobu RUF, aby nebyl tak křehký a nedrolil se.

    • Pavla Petrová
      Pavla Petrová | 31. 1. 2008 19:06

      Povedlo se. Jde i z bezlepkové mouky Mathler.

    • Eva
      Eva | 19. 1. 2008 13:09

      Perník je opravdu skvělý. Pekla jsem jej dceři už dvakrát a pokaždé je hned pryč! Je vláčný i další dny.

    • Eva
      Eva | 26. 9. 2007 14:06

      Úplně nejchutnější perník jaký znám. Pokaždé se po něm jen zapráší.

    • Eva Beerová
      Eva Beerová | 9. 9. 2007 08:19

      Děkuji za recept, je opravdu výborný. Upekla jsem ho své pětileté dceři - bojuji s ní o každý kousek jídla a tento perník si stále přidávala jak jí chutnal.

    • Adél
      Adél | 9. 8. 2007 19:45

      Smile, ještě jsem zapomněla, určitě juknětě na www.ivako.cz, když kliknete na bezlepkovou kuchařku, objevíte výborné bezlepkové recepty s obrázkovým postupem !!!! Skvělé stránky, mě moc pomohly.

    • Adél
      Adél | 9. 8. 2007 19:38

      Milá Smile, jukněte na http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=kucharka, ten recept mám odtamtud, jen jsem si ho trochu vylepšila :-) Jsou tam vcelku dobré recepty, kdybyste tam nějaký nenašla, napište mi na mejl(adel.cer@gmail.com), pokusím se to vyhrabat ze zásob svojí maminky, která už bezlepkově vaří a peče témeř 19 let, má už spousty věcí velmi vychytaných, např. dělá výborné knedlíky(vzhledově k nerozeznání a prý chutnají jako normálníí). Hodně štěstí ! a Hezky den

    • Smile
      Smile | 9. 8. 2007 18:47

      Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

    • Smilw
      Smilw | 9. 8. 2007 18:47

      Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
    Moučníky Pečení Bez lepku Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čaj Hnědý rum Kakao Krupice Med Mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rohlíčky s ořechovou náplní

    Rohlíčky s ořechovou náplní

    Sladké pirohy

    Sladké pirohy

    Klasické kremrole

    Klasické kremrole

    Kokosová roláda jednoduše

    Kokosová roláda jednoduše

    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

    Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

    Rybízový dort s tvarohem

    Rybízový dort s tvarohem

    Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

    Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

    Bylinkové kotlety na houbách

    Bylinkové kotlety na houbách

    Doporučujeme

    20 minut
    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    27
    Žemlovka s jablky a tvarohem
    Žemlovka s jablky a…

    Zajímavé články

    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    AHA.cz Deník Aha! 3.3.2021

    Deník Aha! 3.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Jste připravená na nový vztah? Pokud splňujete tyto body, je čas se seznámit!

    Jste připravená na nový vztah? Pokud splňujete tyto body, je čas se seznámit!

    Ženy.cz Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Maminka.cz Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Reflex.cz Daniel Prokop: Lockdown bude delší než 3 týdny, firmy musí buď ještě víc testovat, nebo zavřít

    Daniel Prokop: Lockdown bude delší než 3 týdny, firmy musí buď ještě víc testovat, nebo zavřít

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    • Recepty.cz
    • Nejlepší bezlepkový perník
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí