Nádivka z uzeného masa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: znamenivah

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme.
2
Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z rohlíků dáme umleté maso, pažitku, z vajec pouze žloutky, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a vše pěkně promícháme.
3
Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháváme do směsi. Hotovou směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme při 150 stupních do zlatova.
4
Recept je jednoduchý a lze si ho upravit co se týče množství velmi jednoduše - v poměru kolik rohlíků tolik vajec a tolik dkg masa. Pažitkou nešetřete - dodává tomu tu správnou chuť. Podáváme s bramborem. Nádivka je výborná i jako studená.
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Muškátový oříšek Pažitka Rohlík Sůl Tuk Uzené maso Vejce

Komentáře k receptu

  • Maruska
    Maruska |

    25. 3. 2016 17:31

    Suprová, chutná skvěle. Přesně podle receptu.

Abecední seznam: