Mrkvové řezy s ananasem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2malasisi2

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek mrkev jemně nastrouhaná
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      hrnek cukr krupice
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny.
2
Přidáme strouhanou mrkev, mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávu a šťávu z ananasu. Důkladně promícháme, přidáme ananasové kostičky, promícháme a nalejeme na plech s vyšším okrajem na olejem vymazaný pečící papír.
3
Dáme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20-25 minut.
4
Vychladlý polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Také je dobrá bílá poleva.
5
Tento moučník mi dala kamarádka, před chvíli jsem dopekla a můžu vřele doporučit. Rychlý a voňavý.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Květa -
    Květa - |

    3. 3. 2008 19:15

    Ananasový kompot - jak velký? Myslím, že jsou dvě velikosti, tak menší nebo větší? Díky.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 2. 2008 13:56

    Mája Ond : Když ananas jemně pokrájíte tak to nemá chybu a krájí se dobře.

  • Mája Ond
    Mája Ond |

    12. 2. 2008 20:11

    Jednoduchá, výborná a vláčná buchta. Jen synovi ananas nechutnal a také se to s ním hůře krájí, tak možná příště zkusím jiný kompot. Dávám za 1.

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    11. 2. 2008 15:18

    Připojuju se k Věře z DC - ananas jsem trochu pokrájela a šťávy dala tolik, aby z toho bylo lité roztíratelné těsto.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    11. 2. 2008 14:00

    Petro, trošičku štávy zbylo, a to jsem si s chutí vypila, dala jsem to těsta přiměřeně - přiměřeně odhadem tak deci mě zbylo - těsto musí být vláčné tak akorát aby se dalo lehce rozmáznout na plech (já dávám pečící papír) Je to fakt dobrota nebudete litovat.

  • Petra
    Petra |

    11. 2. 2008 12:37

    Ta šťáva z ananasu - tím je myšlena všechna šťáva z plechovky nebo jen nějaké množství? Chci recept vyzkoušet, tak bych ho nerada napoprvé zkazila, díky.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    11. 2. 2008 08:34

    Zase jeden z povedených receptů . Krásná barva a ta chuť !!! Ňam :-) doporučuji vyzkoušet. Jednoduché rychlé a moc dobré. Dávám za 1

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    6. 2. 2008 08:55

    Včera jsem tuto buchtu pekla přesně podle receptu, navrch čokoládovou polevu. Řezy jsou vynikající, rychle hotové, samozřejmě žádná dusivka, jsou mokré tak akorát. Zařazuji do repertoáru a děkuju moc Heleně K.

  • Míla Kordová
    Míla Kordová |

    6. 2. 2008 05:07

    Moc dobré,taky jsme vyzkoušeli ,dávám za 1

  • Hela -
    Hela - |

    5. 2. 2008 10:07

    No, originální ...Je to zjednodušená Americká mrkvová buchta - tecept zde. A ta je moc dobrá.

  • Monika2
    Monika2 |

    5. 2. 2008 08:06

    Přidávám ještě nahrubo nasekané ořechy a dávám buď citronovou polevu nebo na talířku přidám kopeček kysané smetany v níž byl rozmíchaný vanilkový cukr.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    4. 2. 2008 18:47

    Je to dost originální, moc se mi to líbí dávám za l

  • Anonym
    Anonym |

    3. 2. 2008 18:01

    Kamarádka je hodě rychlá, včera byl tento recept i pod stejným názvem uveřejněn na Labužníku