Mřížková buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, cukru, másla, vajec, prášku do pečiva a kůry vypracujeme linecké těsto. Ze dvou třetin vyválíme placku, kterou pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Potřeme zavařeninou. Ze zbylého těsta vyválíme tenké šňůrky, které klademe úhlopříčně v rozestupech asi 4 cm, pak totéž opačně, takže vzniknou mřížky.
2
Pokud těsto ještě zbylo, vytvoříme ze šňůrky kolem dokola okraj. Vynikající koláč pro všechny sváteční i všední chvíle, vhodný rovněž mezi vánoční cukroví, nebo v miniaturním provedení i jako svatební.

Komentáře k receptu

  • blazena
    blazena |

    22. 8. 2014 10:54

    hodila by se nějaká fotka :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: