Mozartovy kuličky

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Marcipánová směs
    • 140
      g mandle - loupané Strouhané
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce bílek
    • potravinářské barvivo Zelené
  • Směs na obalení
    • 170
      g moučkový cukr
    • 100
      g vlašské ořechy Strouhané
    • 60
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Čokoládová poleva
    • 90
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g tuk
    • 2
      lžíce vařící voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Marcipánovou směs uhněteme z mandlí, moučkového cukru a bílku, pro barvu můžeme přimíchat potravinářskou barvu. Na další směs smícháme cukr, ořechy, bílek a rum, nakonec přimícháme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Z marcipánové směsi utvoříme kuličky, které obalíme asi 5 mm vrstvou druhé směsi. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme vařící vodu a tuk. Kuličky namáčíme do takto připravené polevy a necháme přes noc ztuhnout.

Komentáře k receptu

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    6. 2. 2008 14:35

    Do mozartových kuliček to má hodně daleko moc nám nechutnaly