Mokrá buchta II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 120
      g hrubá mouka
    • 60
      g cukr
  • Zálivka
    • 800
      ml mléko
    • 80
      g cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 1
      ks čokoládová poleva
    • 1
      hrst kokosová moučka nebo oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme si piškotové těsto a upečeme v menším plechu, aby mělo alespoň 4 cm výšku. Necháme vychladnout. Smícháme cukr s kakaem, přidáme mléko a necháme zahřát. Odstavíme a přidáme vanilkový cukr. Studenou buchtu zalejeme ještě teplým kakaem, po vychladnutí zalejeme čokoládovou polevou. Necháme uležet do druhého dne.

Komentáře k receptu

  • cicolina
    cicolina |

    22. 6. 2006 21:41

    Tak jsem upekla, dala do lednice a už druhý den hřeším s kopečkem (no po pravdě je to spíš kopec:-))) šlehačky a šálkem kávy...vychlazené to je opravdu moc dobré, zvláště v těchto parných dnech. Zapomněla jsem sice do zálivky přidat cukr, ale mě to chutnalo i tak...

  • Vendy
    Vendy |

    30. 5. 2006 14:30

    ok,ráda vyzkouším

  • Airan
    Airan |

    30. 5. 2006 12:23

    Vendi, je to akorat, ten piskot z hrube mouky rad "pije" :-) Ja nemam rada suche buchty, dusi me:-)

  • vendy
    vendy |

    30. 5. 2006 09:12

    paní Airan je dobrá vaše buchta? Není moc rozmočená? Chtěla bych jí zkusit, je to zase něco jiného.