Mňam, mňam masko

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso řízek (může být i kuřecí)
  • Marináda
    • 3
      dl pivo 2-3
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce vegeta
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přísady na marinádu smícháme. Řízky naklepeme a vložíme do marinády. Necháme v chladničce odležet 1-2 dny. Občas překládáme, aby všude byla marináda. Potom maso grilujeme. Podáváme se zeleninovým salátem.
2
Maso můžeme i osmažit na pánvi nebo rozložené na plechu upéct, ale nejlepší je grilované.

Komentáře k receptu

  • Jarda Horák
    Jarda Horák |

    13. 6. 2007 08:50

    Já používám jako maso kýtu ale asi může být jakékoliv libové..Nakládám do koňaku Napoleon ten stojí okolo 100 Kč za 0,7. Nedávám pivo ale více koňaku. Těch indgrediencí se mi zdá také moc. Je to velká směs chutí. Stačí trochu česneku a samozřejmě sůl. Pak vynikne chuť koňaku.Dám asi polovinu láhve na 1 kg masa

  • Helena Kučerová
    Helena Kučerová |

    12. 6. 2006 11:10

    Tak tenhle recept u nás nebodoval. Po domluvě všech členů rodiny hodnotíme za 3. Možná i v tomto případě platí, že méně (ingrediencí) znamená více.

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    11. 6. 2006 22:26

    nechutnalo nám to

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 6. 2006 20:51

    Terezko, zapomněla jsem napsat: bylo to výborné. Naložila jsem kuřecí stehna, jako alkohol jsem použila tu vodku. Celá rodina si mlaskala:-)) Pro last one: ten rum zkusím příště:-)

  • last one
    last one |

    10. 6. 2006 13:56

    Já bych se nebál toho rumu. V kombinaci s medem se parádně hodí! Já mám ještě vždy v rozprašovači trošku rumu s vodou a tím pak grilované maso těsně před podáváním lehce popráším, masu to dodá parádní aroma..

  • Viola
    Viola |

    5. 6. 2006 20:13

    V sobotu sa stretnem s priateľmi na grilovačke.Ďakujem za tip,už sa mi slinky zbiehajú.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    12. 5. 2006 07:16

    Jarka, dávam vždy koňak, ale ten najlacneší, u nás vyrobený, stojí okolo 100,- Sk sedmička. Žiadne značky. Nemáme radi koňak, tak ho nechávam len na varenie. Ale z toho, čo uvádzate, by som dala tú vodku. Tá je taká neutrálna.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 5. 2006 13:57

    V sobotu má být hezky...už vím, co budeme grilovat...jen s tím koňakem...Terezko, můžu dát jiný alkohol? U nás doma se tyhle drahé moky nenacházejí, maximálně rum kvůli moučníkům, vodka pro návštěvy a becherovka na žaludek:-))))))))

Abecední seznam: