Mexické rizoto s ananasem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: frankovka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže
    • sůl
    • 800
      g rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks chilli papričky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks ananasový kompot
    • chilli
    • petrželka
    • 400
      g krůtí řízek 2 ks
    • pepř mletý z mlýnku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit rýži (já použil trojbarevnou - chutná i hezká napohled). Rajčata nařízneme křížem a spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nadrobno pokrájíme (množství je orientační dle velikosti a pálivosti).
2
V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a přidáme maso. Maso osolíme a lehce opepříme. Přidáme rajčata, papričky a česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 8 minut dojít. Uvařenou rýži a kousky ananasu vmícháme do masové směsi, dochutíme solí, případně mletým chilli, na talíři zdobíme zelenou petrželkou.
3
Poznámka: Nebojte se pálivých chillies, je to zdravé, dietní a přitom velmi chutné jídlo. A jako mnohá jídla je ještě lepší druhý den, pokud zbyde. :-)
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    26. 1. 2012 19:01

    Taky nám to moc chutnalo. Ananas je v tom velice osvěžující. A je pravda co píše autor, že chilli papriček není třeba se bát. Já jsem tam dala jen jednu a půl jalapeňos místo tří, a zpětně můžu říct, že by to s přehledem i ty tři sneslo.

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    13. 9. 2010 19:05

    Výborné...papriček jsem dala méně kvůli synovi, přidala sojovku a rodinka si mlaskala. Máme rádi ostřejší jídla a tohle byla příjemná změna..díky za recept .-) a dávám za jedna.