Mexická rajčatová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: evacipra

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule střední - na tenké klínky
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná nebo 3-4 čerstvá oloupaná a nakrájená , mohou být dochucená bazalkou a česnekem
    • 2
      l vývar 1,5-2 , zeleninový nebo masový, popřípadě masox
    • 1
      ks avokádo na kostičky
    • 100
      g ovčí sýr nebo brynza či i nastrouhaný balkán
    • 1
      ks tortilla placka
    • 1
      špetka sůl dle chuti
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka tymián
    • hnědý cukr hnědý, popř.bílý - na dochucení
    • citron není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli a jemně osmahneme česnek (nesmí zhnědnout, zhořkl by!). Přidáme nahrubo pokrájená rajčata a necháme je chvíli restovat, aby ztratila kyselost. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vložíme avokádo. Dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme kořením. Po 5-10 minutách přidáme rozdrobený sýr/bryndzu nebo balkán na maličké kostičky. Pokud se vám zdá polévka kyselá, můžete ji dochutit cukrem event. zase přikyselit citronem.
2
Tortillu nasucho opražíme na pánvi a nakrájíme na široké nudle (asi 1x3 cm). Vhodíme do polévky těsně před podáváním.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    7. 11. 2007 23:18

    Do názvu se vloudil překlep. Je to samozřejmě poléVka a ne poléCka. Prosím, šlo by to opravit? Děkuji.