Mexická kapsa

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa (cca 3 ks)
    • arabský chléb (Podle potřeby)
    • 2
      lžička chilli
    • 2
      lžička oregáno
    • 1,5
      lžička skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      ks paprika (Různé barvy)
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g eidam sýr
    • zakysaná smetana
    • limetka Nebo citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyji a nakrájím na plátky 2 cm. Dám je do mísy a přidám šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky, oregano, zamíchám a nechám alespoň 30 min. uležet. Po půl hodině připravím větší a spíš hlubší pánev, rozpálím jí, naleju na ní olej.
2
Mezitím připravím zeleninu: papriky očistím, omyju a nakrájím na slabé plátky, cibuli taktéž. Až mám rozpálenou pánev s olejem, nasypu na ni maso a chvíli za průběžného míchání smažím. Když je maso skoro hotové, přisypu zeleninu a smažím do změknutí zeleniny.
3
Mezitím připravím chleby - rozkrojím je na půl v utvořim uvnitř díru - opatrně roztrhnu těsto. Když je směs hotová, po částech jí nakládám do kapes vytvořených z chleba (je dobré si směs rozdělit, aby vystačila). Na kapsy dám plátek nebo dva sýra a zašoupnu ho přes otvor kapsy do kapsy, aby "zavřel" otvor. Na pekáči všechny půlky dám zapéct do trouby, dokud sýr skoro nerozteče, jen na chvilku.
4
Mezitím si prostřu, naleju vodu s citronem, která je k tomu jako nápoj dobrá a smetanu každému na talíř nebo do misky - smetana vyváží pálivou chuť kapes a voda s citronem je dobrá na zažívání.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • matopuš
    matopuš |

    18. 9. 2011 13:09

    jaroslavo nepleť sem toasty oleééé

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    2. 3. 2007 11:37

    Dělám podobně, jen prázdné půlky chleba opeču v takovém tom vyskakovacím topinkovači a hned naplním. Sýr se rozteče sám, když je všechno horké...

Poslední navštívené:

Abecední seznam: