Meloun se špenátem a Nivou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Meloun dejte na chvíli do mrazničky. Meloun tak získá tužší konzistenci a bude se tak lépe zpracovávat. Opláchněte špenátové listy a sýr Nivu nakrájejte na kostičky. Umyté bazalkové listy natrhejte nadrobno. V salátové míse smíchejte ocet, sůl a čerstvě mletý bílý pepř. Přidejte olivový olej, špenátové listy, natrhanou bazalku a kostičky sýra. Z chlazeného melounu vytvořte pomocí tvořítek na zmrzlinu nebo lžičky kuličky a ty přimíchejte do salátu. Podávejte vychlazené.
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Listový špenát Meloun Ocet Olivový olej Pepř mletý Sůl Sýr Niva

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    6. 8. 2010 22:51

    ...u nás se místo nivy dává balkánský sýr a je to v horkém počasí nejoblíbenější ,,zobačka,,

  • Vlasta Rajnišová
    Vlasta Rajnišová |

    29. 6. 2010 12:35

    Naprosto vynikající! Dělám pouze meloun- nivu a špenát a nemá to chybu!

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    2. 6. 2007 14:18

    Meloun se tam ani dávat nemusí, zkoušela jsem i bez něj a bylo to moc dobré, ale čas od času takové experimentování snad moc nezaškodí. A určitě je to zdravější než vepřové :)

  • MartinV
    MartinV |

    2. 6. 2007 09:54

    Podle Ajurvédy by se měl meloun jíst zcela samostatně (dokonce i odděleně od jiného ovoce, neboť se tráví expresní rychlostí), ale určitě to bude dobrota. Mám také rád sýrové variace a takovéto "hříšky" jsou oproti českému vepřovíčku nebe a dudy...

Abecední seznam: