Medvědí tlapky - ořechy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Varianta I.
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 70
      g strouhané ořechy
    • 2
      ks žloutek
    • skořice trochu
    • citronová kůra
  • Varianta II.
    • 320
      g mouka
    • 250
      g máslo
    • 140
      g strouhané ořechy
    • skořice
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks hřebíček
    • 2
      ks žloutek
    • moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odvážíme si kvalitní hladkou mouku, přidáme cukr a máslo nakrájené na kousky. Oříšky lze namlet nebo nastrouhat (podle zvyklostí).
2
Dále přidáme dva žloutky, skořice tak na špičku příborového nože a strouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu.
3
Vše zpracujeme rukama v hladké a lesklé těsto. Necháme odpočinout v chladnu alespoň dvě hodiny.
4
Pro varintu II samozřejmě hřebíčky a skořici roztlučeme v hmoždíři nebo umeleme na strojku na koření.
5
Kousek těsta natlačíme do formičky tak, aby uprostřed bylo těsta méně než na okrajích. Důlek se vyplní při pečení.
6
Pečeme ve středně zahřáté troubě do chvíle, kdy začnou okraje formiček růžovět. Vyklápíme velmi opatrně (lámou se) ještě teplé a ihned obalujeme v moučkovém cukru.
7
Upozornění: Toto cukroví pečeme s předstihem, protože je lepší, když nějakou dobu uleží. Ovšem pokud vydrží před mlsouny!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: